Interactiviteit van websites hangt af van drie factoren

Interactiviteit van websites hangt af van drie factoren

De mate waarin consumenten websites ondergaan als werkelijk interactief hangt samen met een drietal factoren die met elkaar samenhangen, maar toch elk een eigen dimensie aan interactiviteit geven: actieve controle, tweerichtingsverkeer en synchroniciteit. T. Liu van Old Dominion University ontwikkelde op basis van deze drie factoren een multidimensionaal meetsysteem waarmee de interactiviteit van websites bepaald kan worden.

Hiertoe legde de auteur internetgebruikers stellingen voor als `ik heb controle over mijn bezoek aan websites`, `ik kan zelf bepalen wat ik wel en niet wil zien`, `er blijft vervelende reclame opduiken`, `de website nodigt bezoekers uit te reageren` en `ik vind direct de informatie die ik wil hebben`. De schaalverdeling waarin het onderzoek resulteerde is toepasbaar op diverse groepen internetgebruikers, zowel qua tijd die zij online doorbrengen en hun ervaring met het internet als het soort informatie waarnaar zij op zoek zijn.

Bron:
Journal of Advertising Research nr. 2, p. 207, 9,5 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.