• Mobile
    wordt gesponsord door

In Korea is email voor ouderen

In Korea is email voor ouderen
,

Chosunilbo, (Korea) wijst op een opmerkelijke verschuiving in het gebruik van email door Koreaanse jongeren. Zij beschouwen email in toenemende mate als iets “van oude mensen”. Email is iets voor formele boodschappen, gericht aan ouderen, terwijl SMS, (mobiel) Instant Messaging en mini homepages (one man media) voor communicatie onder leeftijdgenoten dienen.

Daum Communication zag het aantal pageviews voor zijn webmaildiensten in een jaar tijd met 20% dalen, terwijl in diezelfde periode, volgens het telecom bedrijf SK Telecom, het aantal SMS berichten met 40% steeg. Het aantal pageviews van mini homepages gehost door Cyworld nam toe van 650 miljoen naar 17 miljard. In een onderzoek, gehouden door de Chungbuk universiteit melden gebruikers dat ze email te indirect vinden. SMS daarentegen is een directere manier van communicatie. Bovendien geven gebruikers aan, dat het gebruik van email teveel op het maken van huiswerk lijkt, terwijl het sturen van een SMS op het spelen van videogames lijkt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.