Google Desktop 2.0 met sidebar gelanceerd

22 augustus 2005, 15:25

imageGoogle heeft de beta versie van Google Desktop online gezet. Opvallendste nieuwe component hierin is de sidebar; Een soort dashboard dat zaken kan tonen zoals RSS-feeds, het nieuws, het weer, foto’s en nieuwe mailberichten. De screenshots maken de kracht in ??n klap duidelijk. Tevens is er een behoorlijke lijst met plugins beschikbaar die allerlei aanvullende mogelijkheden bieden om content lokaal en/of van internet te tonen. Doet mij denk aan de widgets van het door Yahoo overgenomen Konfabultor.

Met dit soort toepassingen wringt Google zich duidelijk tussen het operating systeem en de gebruiker. Nu nog een instant messenger en het dashboard is compleet. Overigens kreeg ik zelf bij installeren van de plugins niets anders dan foutmeldingen 🙁

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    evroekel

    Ik ben benieuwd… verdikkie ik zit morgen een groot gedeelte offline 🙁


    23 augustus 2005 om 15:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!