Gemeenten scoren matig online

Gemeenten scoren matig online

Internettende Nederlanders zijn matig tevreden over de websites van de tien grootste gemeenten. De sites krijgen als gemiddeld rapportcijfer een 6.

Tilburg scoort het hoogst, Rotterdam het laagst. Soms blijkt eenvoudige informatie niet vindbaar, zoals het telefoonnummer van de gemeente of de parkeertarieven. Tot deze conclusies komt burger@overheid op basis van een uitgebreid gebruikersonderzoek. Een expert die met de gebruikers meekeek, constateerde dat de sites met eenvoudige ingrepen behoorlijk verbeterd kunnen worden.

Voor het gebruikersonderzoek kregen de internettende Nederlanders uit het publiekspanel van burger@overheid elk tien vragen voorgelegd aan de hand waarvan de websites zijn beoordeeld.

Het gebruikerspanel ergerde zich aan de gemeente Rotterdam die haar telefoonnummer verbergt achter een serie uitklapmenu’s. Apeldoorn voorkomt deze ergernis door het nummer op de homepage te vermelden. Op de website van Groningen hadden de meeste gebruikers grote moeite om de parkeertarieven te vinden. Die bleken uiteindelijk verborgen in een mooi interactief kaartje. Eindhoven scoorde op dit punt veel beter, met een korte tekst op een logische plek op de site.

Gemeenten bieden weinig mogelijkheden om per email of via een nieuwsbrief op de hoogte gehouden te worden, terwijl dit juist gemakkelijk te realiseren is, meent burger@overheid .

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.