Gebruik mobiel internet en mms groeit traag

3 juni 2003, 19:38

Internetten met de mobiele telefoon en het gebruik van sms-berichten met plaatjes en geluid wordt maar langzaam door het grote publiek opgepikt.

Slechts 9 procent van de mensen met een mobiele telefoon gebruikte in april het apparaat om mobiel te internetten. Dit blijkt uit onderzoek van het Engelse consultingbureau A.T. Kearney, aldus The Wall Street Journal.

In Noord-Amerika gebruikte in de maand april 8 procent van de mensen zijn mobiele telefoon om te internetten. In juni 2002 was dat eveneens 8 procent. Buiten Amerika groeit het gebruik van mobiel internet vooral in Azi?.

De populariteit van mobieltjes met ingebouwde camera’s valt vooralsnog tegen, zeggen onderzoekers van J.D. Power and Associates. De interesse van het publiek groeit wel, maar er zijn nog weinig mensen die daadwerkelijk fotootjes per mms versturen.

Wereldwijd wordt mms (multimedia messaging service) door slechts 5 procent van de mensen met een mobiele telefoon gebruikt. In Europa ligt dit zelfs op 3 procent. Hiermee lijken consumenten de nieuwe technologie?n langzamer te accepteren dan verwacht.

Mobiele operators mmO2 en Orange hebben berekend dat ze over twee jaar een kwart van de omzet genereren via mobiele datadiensten. Bij Vodafone bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 3,6 procent van de omzet uit de opbrengsten van mobiele datadiensten. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 1,6 procent.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!