Gadgets op SxSW 2013: de Leap Motion Controller

12 maart 2013, 12:29

nieuwe userinterface?

Wat is leuker dan de touch interface van de iPhone? Inderdaad, een 3D gesture interface waarmee je à la de film Minority Report al zwaaiend met je handen games speelt en je computer beheerst: de Leap Motion Controller dus. Het werkt op Mac en Windows, is super nauwkeurig – veel nauwkeuriger dan Microsofts Kinect – en… kost maar $80. Bij SxSW was dit het number 1 gadget en veel mensen pre-orderden het apparaat dat op 13 mei gaat shippen (ook internationaal). De startup heeft bijna $45 miljoen opgehaald en heeft een lijst van developers die klinkt als een klok. Dus hier gaan we nog veel van horen. Ik ga ermee spelen….

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Ronald

  Ik heb als developer ook een leap motion gekregen, maar vind tot nu toe dat de nauwkeurigheid en de responsiveness erg tegen valt. Hoewel als je een potlood of ander pen vormig voorwerp gebruikt, je heel nauwkeurig kunt tekenen bijvoorbeeld, raakt hij vaak de vingers kwijt.

  Nu is het zo dat ik al snel gedesorienteerd raak als er op het scherm iets niet precies zo gebeurd als ik het verwacht, als ik gebruik maak van een usb port replicator is de vertraging bij het scrollen op het scherm al voldoende om me misselijk te maken.

  De leapmotion heeft hetzelfde effect, er gebeurd niet altijd precies wat je verwacht, en mijn hersens gaan dan in de vergiftigings stand (soort omgekeerde wagenziekte).

  Buiten deze side effects, waar 95% van de mensen geen last van heeft, gebruikt de leap motion ook erg veel cpu resources, hopelijk gaat die nog verbeteren bij nieuwere versies van de software.


  28 mei 2013 om 13:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!