Funda wint Usability Award

Funda wint Usability Award

De site funda.nl met het woningaanbod van de NVM heeft dit jaar de Usability Award te pakken. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website.

De volledige top 5 van de Usability Award 2004 ziet er als volgt uit:

1. www.funda.nl (Funda)
2. www.minbuza.nl (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
3. www.airmiles.nl (Airmiles)
4. www.fi.nl (France Individuelle)
5. www.ns.nl (Nederlandse Spoorwegen)

Van de top 5 van websites is een ingekorte versie van het juryrapport te lezen op de website van de Usability Award. Op deze website zijn ook de beoordelingscriteria en andere relevante informatie over de Award terug te vinden.

De Usability Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website. De websites die mee streden om de Award zijn aangemeld door Internetgebruikers. In totaal zijn er dit jaar ruim 600 websites aangemeld.

Een publieksjury, waarvoor iedereen zich kon aanmelden, bepaalde welke tien websites genomineerd werden voor de finaleronde. Vervolgens heeft een vakjury de eindbeoordeling verricht. Een van de tien genomineerde sites was de website van TPG. Doordat een TPG medewerker deel uit maakt van de vakjury, is deze website uitgesloten van deelname.

De Usability Award is een initiatief van 2C Communication Consultancy en is bedoeld om de aandacht voor gebruiksvriendelijkheid van websites te vergroten. In 2001 won de nieuwssite Nu.nl, in 2002 Postbus51.nl, en in 2003 waren er 2 winnaars: VROM.nl en Wehkamp.nl

http://www.usabilityaward.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.