Financiele weblogs: beleggen

5 juli 2005, 04:22

Financiele weblogs: Blikopdebeurs.comAlhoewel de financiele wereld niet bekend staat als open en interactief, valt het me op dat er steeds meer financiele weblogs worden gestart. Over sparen, verzekeren maar vooral ook over beleggen.

Wie bijvoorbeeld op web-log.nl zoekt naar termen als beleggen, beurs of beurskoersen, komt al snel op weblogs als beleggen.web-log.nl, beurspraat.web-log.nl of debeurs.web-log.nl. Ook in het recent gestartte weblognetwerk Blogo.nl is een weblog over beleggen te vinden. Op beleggen.blogo.nl neemt financieel expert Ron Belt de lezer mee in de wereld van beleggen.

Veruit de meest complete weblog over beleggen is op dit moment blikopdebeurs.com. Blikopdebeurs is een initiatief van particuliere beleggers en al vanaf juni 1999 online als forum en sinds een jaar of twee ook als weblog. Het meeste redactiewerk komt van Hans Jager, oprichter en drijvende kracht achter de site. Ontstaan uit onvrede over het niveau en diepgang op fora als Eurobench en IEX, probeert Hans samen met 4 medebeleggers een platform te bieden aan particuliere beleggers. Op de vraag waar de RSS-feed was werd mij verteld dat deze waarschijnlijk vanaf augustus beschikbaar is.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

11 Reacties

  patventura

  Ik ken geen andere Nederlandstalige beleggersblogs, maar de financiële wereld bestaat uit meer dan alleen beleggen natuurlijk. Ik heb bijvoorbeeld wel kunnen vinden: pensioen.web-log.nl en verzekeren.web-log.nl.


  5 juli 2005 om 07:14
  webwolff

  Maar ja, die sites zijn zo spannend als kijken naar opdrogende verf…


  5 juli 2005 om 10:07
  patventura

  @webwolff: het is nu eenmaal niet zo’n spannende wereld 😉


  5 juli 2005 om 12:57
  webwolff

  Weblog gelezen en : volkomen waar. Toegegeven, is geen sex, spanning en sensatie. Maar geef die man inderdaad AUB de macht over Oosteuropese blaadjes als het Verzekeringsblad, VVP e.d..

  Wat een verschil ! Dan toch maar afsluiten via Doorneweerd ?….

  nehh ! ;^D


  5 juli 2005 om 17:01
  Doorneweerd

  Sex, spanning en sensatie staan overigens nog wel op mijn lijstje.


  10 juli 2005 om 16:34
  Francois

  Als je een onafhankelijk en vooral niet commercieel beleggersforum wilt, dan ken ik alleen CroesusForum.com


  20 juli 2010 om 18:03
  Beursig

  Ondanks dat de berichten hierboven wat ouder zijn dan dit bericht zijn de weblogs m.b.t. beleggen nu veel meer aanwezig. Een goed voorbeeld is http://www.beursig.nl waar meerdere keren per week berichten worden geplaatst die met beleggen te maken hebben. Vooral gericht op België en Nederland. Daarnaast is er ook een forum voor de beleggers wat pas enkele maanden bestaat maar erg actief wordt gebruikt: http://www.beursig.nl/forum

  Misschien kan het onderwerp hierboven eens opnieuw leven worden ingeblazen naar de huidige tijd.


  28 mei 2012 om 08:25
  Mike

  Ondanks de financiële crisis, wordt beleggen volgens mij steeds populairder. Op zich begrijpelijk, omdat steeds meer brokers ook online hun diensten aanbieden.

  En tja, na de crisis kunnen de aandelen (op lange termijn) waarschijnlijk toch alleen maar stijgen. 😉


  18 februari 2013 om 22:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!