• Mobile
    wordt gesponsord door

Farcast het nieuwe platform voor multimediaal publiceren?

Farcast het nieuwe platform voor multimediaal publiceren?

Farcast het nieuwe platform voor digitaal publiceren?

Gisteren tussen de bedrijven door toch nog even kans gezien de TCD 2006 te bezoeken. En zoals ik al eerder aangaf in de reacties, wordt de content van Marketingfacts.nl deze dagen gebruikt in de demonstratie van Farcast, een volgende generatie ‘content repurposing’ platform voor mobiel dat door TNO Informatie- en Communicatietechnologie is ontwikkeld.

Farcast is een platform dat toepassingen ondersteunt waarmee gebruikers multimedia kunnen creëren en publiceren, waar en wanneer ze maar willen, ongeacht het gebruikte formaat of apparaat. Farcast transcodeert, bewaart, verwerkt en distribueert informatie in alle formaten voor mobiel en het internet. Op dit moment zijn een aantal applicaties beschikbaar: Farcast Reporter (pdf), Farcast NewsFacts (pdf) en de Farcast Podcaster (pdf).

Farcast Reporter

Farcast Reporter stelt journalisten in staat nieuws, beeld, audio en video te publiceren via een mobiel waarbij GPS-coördinaten worden meegezonden. Eerder dit jaar is TNO samen met het ANP een pilot van 3 maanden gestart waarbij 15 ANP-journalisten zijn uitgerust met een smartphone waarop de Farcast Reporter is geinstalleerd. Het aardige is dat als de smartphone GPS ondersteunt de coordinaten ook worden meegstuurd en bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt in applicaties als Google Maps. De foto hierboven is gisteren gemaakt tijdens de TCD 2006 in Utrecht en direct gepubliceerd op de interne weblog van TNO.

Farcast NewsFacts stuurt informatie met het laatste nieuws in tekst, video, foto en audio naar het mobiele apparaat van abonnees. Zo is tijdens de TCD 2006 de content van Marketingfacts te bekijken via Farcast NewsFacts.

Tot slot stelt de Farcast Podcaster podcasters in staat materiaal op te nemen en te publiceren op de mobiele telefoon, waarna het Farcast-platform de podcast transcodeert, en direct op het internet publiceert.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf in eerste instantie afvroeg of dit allemaal wel zo nieuw was. Alle mogelijkheden die Farcast biedt zijn immers al beschikbaar. Het grote verschil is echter dat Farcast al deze mogelijkheden op een slimme manier heeft gecombineerd in één platform. Ik ben in ieder geval onder de indruk en wil binnenkort zeker eens kijken wat de mogelijkheden zijn om Farcast in te zetten voor eventblogs.nl.

Hans en Robert, nog veel plezier op de TCD en we spreken elkaar snel!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Adformatie:

    (...) TNO komt met Farcast TV. Daarmee kan iedereen zijn eigen televisiekanaal beginnen vanaf zijn eigen mobiele telefoon. Met Farcast TV kunnen consumenten hun eigen tv-kanaal opzetten met content afkomstig van mobiele toestellen. Farcast TV kan bijvoorbeeld worden opgenomen in sites en blogs. Farcast TV is gebaseerd op Farcast, ‘het content adaptatieplatform van de nieuwe generatie’. Farcast transcodeert, bewaart, verwerkt en distribueert content in alle populaire formaten voor mobiel en internet. ‘Farcast TV is een volgende stap naar het samenvoegen van telecommunicatie, internet en media. Het verandert de manier waarop gebruikers televisie ervaren, ze kijken er niet alleen meer naar, ze creëren het’, licht productmanager Robert Westers toe. (...)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.