Farcast het nieuwe platform voor multimediaal publiceren?

27 april 2006, 02:41

Farcast het nieuwe platform voor digitaal publiceren?

Gisteren tussen de bedrijven door toch nog even kans gezien de TCD 2006 te bezoeken. En zoals ik al eerder aangaf in de reacties, wordt de content van Marketingfacts.nl deze dagen gebruikt in de demonstratie van Farcast, een volgende generatie ‘content repurposing’ platform voor mobiel dat door TNO Informatie- en Communicatietechnologie is ontwikkeld.

Farcast is een platform dat toepassingen ondersteunt waarmee gebruikers multimedia kunnen creëren en publiceren, waar en wanneer ze maar willen, ongeacht het gebruikte formaat of apparaat. Farcast transcodeert, bewaart, verwerkt en distribueert informatie in alle formaten voor mobiel en het internet. Op dit moment zijn een aantal applicaties beschikbaar: Farcast Reporter (pdf), Farcast NewsFacts (pdf) en de Farcast Podcaster (pdf).

Farcast Reporter

Farcast Reporter stelt journalisten in staat nieuws, beeld, audio en video te publiceren via een mobiel waarbij GPS-coördinaten worden meegezonden. Eerder dit jaar is TNO samen met het ANP een pilot van 3 maanden gestart waarbij 15 ANP-journalisten zijn uitgerust met een smartphone waarop de Farcast Reporter is geinstalleerd. Het aardige is dat als de smartphone GPS ondersteunt de coordinaten ook worden meegstuurd en bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt in applicaties als Google Maps. De foto hierboven is gisteren gemaakt tijdens de TCD 2006 in Utrecht en direct gepubliceerd op de interne weblog van TNO.

Farcast NewsFacts stuurt informatie met het laatste nieuws in tekst, video, foto en audio naar het mobiele apparaat van abonnees. Zo is tijdens de TCD 2006 de content van Marketingfacts te bekijken via Farcast NewsFacts.

Tot slot stelt de Farcast Podcaster podcasters in staat materiaal op te nemen en te publiceren op de mobiele telefoon, waarna het Farcast-platform de podcast transcodeert, en direct op het internet publiceert.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf in eerste instantie afvroeg of dit allemaal wel zo nieuw was. Alle mogelijkheden die Farcast biedt zijn immers al beschikbaar. Het grote verschil is echter dat Farcast al deze mogelijkheden op een slimme manier heeft gecombineerd in één platform. Ik ben in ieder geval onder de indruk en wil binnenkort zeker eens kijken wat de mogelijkheden zijn om Farcast in te zetten voor eventblogs.nl.

Hans en Robert, nog veel plezier op de TCD en we spreken elkaar snel!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!