Essent introduceert HDTV

13 december 2005, 19:33

Essent Kabelcom is voornemens het naderende WK voetbal in Duitsland in HDTV kwaliteit aan haar abonnees door te geven. Naar alle waarschijnlijkheid kan elk huishouden in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland met een geschikt televisietoestel en de juiste ontvanger de wedstrijden in bijzondere kwaliteit aanschouwen. Essent Kabelcom beoogt met de gratis dienst een snel groeiende groep eigenaren van plasma- of lcd-televisies te bedienen met hoge resolutie content. Essent werkt in deze samen met het z??r aanwezige Samsung.

De Koreaanse elektronicagigant zal zo goed als zeker de benodigde digitale ontvanger in april 2006 opleveren. Eerder maakte ook Philips een dergelijk HDTV initiatief bekend.

Kosten voor de benodigde digibox? Een lousy 300 euro! Essent zal begin mei een speciaal HDTV-pakket introduceren met zeker 4, maar wellicht zelfs 5 zenders. Discovery en National Geographic zullen zo goed als zeker deel van dat pakket uit maken. Het Belgische kanaal Euro 1080, in de eerste plaats een HD-demokanaal voor de retail, brengt binnenkort een entertainmentzender onder de naam HD 1. Essent?s HDTV-pakket komt naast het standaard digitale aanbod. Essent zou ook onderhandelen met Chellomedia (voorheen Canal Plus) over doorgifte van een ?premium? film en sport in HD-kwaliteit.

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Shiver

  Zeer benieuwd hoe dit uitgezonden wordt?

  Mijn TV doet helaas alleen 1080i. Is te hopen dat de ontvanger in dezelfde standaard de kanalen uitzendt. Zal het er dan toch nog van komen in Europa?


  13 december 2005 om 20:27
  Cem

  Goed nieuws, HDTV kan niet snel genoeg komen. Samsung doet erg goede zaken, ook met Microsoft hebben ze een strategisch partnership voor de Xbox 360. Nu nog een flinke prijsdaling van HDTV’s.


  14 december 2005 om 08:32
  Frans Brummel

  Essent zou essent niet zijn als het weer niet voor de meeste slechte variant zou kiezen. Ook nu dus weer. Vanwege de betere compressie (lees SLECHTERE tv kwaliteit) heeft essent voor 720P

  gekozen. Terwijl iedereen weet dat 1080i “DE” norm is, kiest centenpikker essent weer voor de goedkope oplossing. Het zijn al jaren oplichters en zullen dat ook altijd blijven.


  22 februari 2006 om 12:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!