Energiebedrijven breiden online dienstverlening uit

Energiebedrijven breiden online dienstverlening uit
, Upstream
@marcoderksen

De rol van internet in de dienstverlening van de grote Nederlandse energiebedrijven is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen en zal de komende jaren nog belangrijker worden.

Essent komt bijvoorbeeld met de online energienota voor consumenten, waarmee klanten op internet hun energiejaarrekening kunnen inzien. Nuon heeft een nieuwe website gelanceerd waarop te zien is welke diensten het bedrijf al levert aan klanten en breidt volgend jaar zijn online dienstverlening uit met een actief inzicht in de jaar- en termijnnota. Ook ENECO Energie is actief bezig met online dienstverlening. Zo kunnen consumenten op de website hun meterstanden doorgeven en individuele gegevens wijzigen. Daarnaast test het bedrijf een innovatief systeem voor meteraflezing op afstand. `Internet wordt voor energiebedrijven een steeds belangrijker kanaal om diensten aan particuliere klanten aan te bieden`, stelt Idco Duijnhouwer van Pink Rocade, dat zijn dienstverlening onder meer richt op de energiesector. Volgens Duijnhouwer maken energiebedrijven zich zelfs op om ook financiele transacties via internet mogelijk te maken. Maar dan moeten bedrijven wel eerst hun technische infrastructuur op orde hebben.

Bron:
Energie Nederland


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Op de hoogte blijven van de energiesector? Bekijk dan eens de volgende websites:

  EnergieNed.nl

  Energie.nl

  Utilities.nl

  Energeia.nl
  Elektronisch nieuwsbureau dat dagelijks informatie levert over de Europese energiesector, met de focus op het Nederlandse en het Vlaamse deel daarvan. Biedt een selectie uit het laatste nieuws. De volledige nieuwsfeed van Energeia is alleen toegankelijk voor abonnees.

  Energiemanagement.nl
  Interactief informatieplatform voor de energiewereld. Gratis elektronische nieuwsbrief. Nieuwtjes, interviews, reportages, opiniepagina's en aanbestedingen.

  GreenPrices.nl
  Geeft informatie over alle aanbieders en prijzen van groene stroom in Nederland en enkele andere landen in Europa. Ook een Engelstalige versie beschikbaar (http://www.greenprices.com) en link naar gratis nieuwsbrief.

  geplaatst op
 • Nog een bron is:
  http://www.energiewereld.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.