Dell sucks?

Dell sucks?

Dell sucks?Het begon allemaal op 21 juni met een klein berichtje van Jeff Jarvis op zijn weblog. Jeff was duidelijk niet tevreden over zijn nieuwe aankoop en al helemaal niet over de service van Dell. Niets aan de hand totdat het berichtje hier en daar wordt overgenomen op andere blogs en Jeff’s “DELL SUCKS. DELL LIES” steeds luider wordt.

Hoe belangrijk zijn nu die paar blogs die roepen dat Dell sucks? Dell zal ons zeker niet vertellen wat Jeff’s berichtje voor invloed heeft gehad op haar verkoopcijfers, maar het gesprek dat Rick Segal opving spreekt voor zich:

Lady one: I was going to buy a new Dell but did you hear about Jeff Jarvis and the absolute hell he is going through with them.
Lady two: Yeah, I know the IT guy told me that the cobler blog was recommending we stay away from Dell.
Zie ook de eerdere postings over Dell van Erik van Roekel: Dell volgt de blogosphere niet en Dell: look, don’t touch.

Geplaatst in

DelenEr zijn 51 reacties op dit artikel

 • Nooit problemen met Dell. Juist erg goede service. Als er iets is, lossen ze het juist snel en perfect op. Zou mijn bericht nu een positieve invloed hebben op de omzet? Zal allemaal wel meevallen.

  geplaatst op
 • Hier op aansluitend: Er gaan ook stemmen dat juist Jeff Jarvis die invloed heeft omdat hij een zgn. A-List Blogger is. Een schrijver waar men naar luistert en zijn mening waardeert. Met name in de podcast For Immediate Release wordt hier veel over gesproken. Hier wordt ook het voorbeeld aangehaald van Landrover, die "last" hebben van een ware Landrover-fan. Deze Adrian heeft een model gekocht waar alles mee mis is Landrover wilde maar niet luisteren. Adrian is totaal geen A-List blogger, maar vertelt wel zijn verhaal op zijn blog en langzaam maar zeker dringt het door bij andere media, zoals For immediate release.
  Het kan allemaal wat langer duren, maar als je een vasthoudende consument bent, denk ik dat de verhalen op je weblog zeker een effect kunnen hebben!

  geplaatst op
 • Martijn, ik heb eerlijk gezegd geen idee of Dell hier financieel iets van merkt. Zoals ik gisteren al aangaf bij Hilde, zou ik ook wel eens de andere kant van het verhaal willen horen. Hoe is het nu met Kryptonite? En hoe hebben Axe, Spaarbeleg en meest recentelijk Talpa nu de ophef in de blogosfeer ervaren? Storm in glas water of wordt er ook echt wat mee gedaan intern?

  geplaatst op
 • Leuk dat van Adrian. Ik heb zelf grote problemen gehad met mijn vorige auto. Wel wat posts gedaan her en der om het kenbaar te maken. Wat Adrian doet kost wel echt veel energie. Ik denk wel dat het klopt wat je zegt. De aanhouder wint. In mijn geval was het wel boeiend dat enkele weken nadat ik eindelijk van de betreffende auto af was door een ingebreke stelling ed, mijn schoonvader eenzelfde type splinternieuw kocht. En dat terwijl hij de ellende van dichtbij had meegemaakt.

  Wat Hilde schrijft, daar geloof ik nog meer in. Ik begrijp dat webloggers altijd erg enthousiast kunnen doen over weblogs en de invloed ervan. Zou ook verkeerd zijn als dat niet zo is. Besef wel dat het een vlugger dan vlug medium is.

  Combineer je deze 2 zaken, dan denk ik dat iemand die een Landrover kiest echt niet alleen de weblog van Adrian leest. Op andere plekken op internet, in automagazines en op verjaardagen wordt er ook over gesproken. Dit bij elkaar opgeteld in combinatie met het eigen gevoel van een potentiele koper zal bepalen of hij wel of niet tot koop overgaat.

  Wij hebben zelf wel eens gekeken wat de invloed is van berichtgeving over concurrenten door dit soort zaken. Dit werkt dus niet. Concurrenten hebben ditzelfde ook bij ons geprobeerd via Molblog. 1 reactie van een bestaande klant hierop, die dan ook nog actief door de betreffende concurrent was ingelicht. Ik denk niet dat we door het bericht op Molblog 1 potentiele klant gaan missen en ook niet dat we er door het bericht op Webwereld 1 klant extra bij gaan krijgen. Uiteraard kunnen beide als deel van de opinievorming voor potentiele klanten fungeren.

  Laten we hopen dat ook anderen hun ervaring met ons gaan delen.

  geplaatst op
 • Martijn, ik denk dat we met zijn allen nog heel veel moeten leren over de rol van weblogs. Kan het dan ook alleen maar eens zijn met je slotopmerking!

  geplaatst op
 • In mei leek de Kryptonite-case zich te herhalen bij Kensington. Toch was het uiteindelijke effect volgens mij niet op niveau van Kryptonite. Waarom niet? Is het puur de herhaling van iets wat we al eens eerder hebben gezien, die er voor zorgt dat hetzelfde effect niet opnieuw wordt bereikt? Of nemen we dit soort nieuws op weblogs inmiddels by default met een korreltje zout?

  geplaatst op
 • Misschien nog goed om "wat kan je met weblogs" in 3-en te splitsen:

  1) Rol/invloed/mogelijkheden van prive weblogs, zoals die van Adrian. te vergelijken met mond-op-mond reclame, gebabbel in de trein, op verjaardagen en bij de tennisclub.

  2) Rol/invloed/mogelijkheden van professionele publieke weblogs, zoals Marketingfacts en Frankwatching. Te vergelijken met professionele papieren media (PCM, Emerce, etc) en online media (Webwereld, Emerce).

  3) Rol/invloed/mogelijkheden van bedrijfs weblogs. Wat zou bijvoorbeeld Kwik-Fit kunnen met weblogs, zowel voor intern als voor extern gebruik?

  Of is er volgens jullie een andere indeling, die je moet maken? Alvast heel veel over geschreven toch?

  geplaatst op
 • Interessante indeling Martijn!

  Ik heb zelf eerder al eens een soort van beknopt overzicht gemaakt wat, waarom en hoe. De details zijn uiteraard per case anders in te vullen en zal voor een uitgever anders zijn dan voor een bedrijf.

  Erik, ik denk eerlijk gezegd dat de eerste voorbeelden behoorlijk zijn opgeblazen door de blogosfeer. Desalnietemin moeten bedrijven zich bewust zijn van de mogelijkheden en de gevaren (althans, dat is mijn mening).

  geplaatst op
 • Helemaal het artikel van Yme gemist, vooral de target advertentie is natuurlijk subliem.

  geplaatst op
 • @ Martijn
  Hopelijk maakt deze case in ieder geval duidelijk dat weblogs wel degelijk invloed uitoefenen op consumenten. Weblogs zullen voorlopig niet gezien worden als volwaardig communicatiemiddel en wellicht worden ze dat ook wel nooit. Maar cases zoals deze zijn wel een eye-opener en daardoor worden weblogs meer serieus genomen. En misschien kan er dan zelfs gekeken worden naar een pro-active manier om weblogs te benaderen. Wie weet wat voor een creatieve ideeën daar uit komen!

  geplaatst op
 • @ Hilde: Ik ben er van overtuigd dat ze invloed hebben en ben het dan ook helemaal met je eens. Je ziet echter ook weer ontstaan, dat ze in 1 keer heilig worden verklaard, alsof de hele wereld er om draait. Ik werk vanaf 1994 binnen het internet werkveld en heb dat al talloze keren voorbij zien komen. Het is gewoon een onderdeel van het hele communicatie spectrum. Ik vraag regelmatig gewoon familie en vrienden of ze van dit of dat hebben gehoord wat ik op een weblog heb gelezen. Grootste percentage weet het dan niet. Zo zie je maar.

  @ Marco: Mijn indeling sluit geheel aan bij de jouwe: 1) weblog, 2) business blog en 3) corporate blog. Bij de corporate blog zie ik echter intern ook heel veel toepassingen. In retail bijvoorbeeld is het hoofdkantoor altijd "klote" vinden de vestigingen. Heb je ook het programma "terug naar de werkvloer" ofzo wel eens gezien? Weblogs zouden prima kunnen werken voor dit soort situaties, waar blijkbaar formele communicatie niet werkt om elkaar te begrijpen.

  geplaatst op
 • For all dell haters,
  Dell brags too much about their warranty.
  We can make dell suffer by calling them (PRANK CALLS).
  They dont have a way to control incoming calls.

  Reason?
  Dell pays a lot of money per call.
  Even if it's just a prank call.
  Call 18008228965 extension:7240444.
  It's time to get even with dell!

  geplaatst op
 • Ik heb net weer een verschrikkelijke ervaring met dell achter de rug. De grafische kaart van mijn buurman (zie kolom over dell aankoop ellende http://www.vincente.nl/normal.asp?CatId=2&TID=401 ) was kapot. Ik moest eerst van de ^%*^^%^% support van Dell de drivers installeren (had ik al gedaan), toen Windows opnieuw installeren (!!!!!) en daarna geloofde ze me pas. Koste me dus 2 avonden bij de buren. Stelletje EIKELS bij tech support dell. Na windows ge-herinstalleerd te hebben precies dezelfde fout. Kaart daarna gekregen en werkte direct weer.

  I AM FRUSTRATED!!!

  Vincent Everts

  geplaatst op
 • Inderdaad frustrerend; ben benieuwd of Dell Nederland dit signaal oppakt.

  geplaatst op
 • @ Vincent: Helaas moet ik toch echt toegeven, dat wij nooit problemen met Dell hebben. We hadden recent een tweetal laptops besteld. Bluetooth module van 1 laptop waren ze vergeten. Stuurde netjes een compleet nieuwe op en namen de oude weer mee. Verder hebben we al 4 jaar een hosting platform draaien met 14 servers. 2 keer een harddisk probleem gehad. Stonden zoals afgesproken next business day op de stoep.

  Mocht je dus een hogere service willen, moet je daar gewoon voor betalen. Dus zorg dan dat je een hogere service level koopt bij aanschaf. Ben je helemaal afhankelijk van je pc voor werk of iets dergelijks, zorg dan dat je gewoon een extra pc hebt staan.

  geplaatst op
 • Ben tien jaar gebruiker heb het afgelopen jaar veel aan te merken gehad op Dell de afhandeling is belabberd.
  Raad daarom iedereen zakelijk en prive aan geen producten meer af te nemen van Dell.
  Krijg de indruk dat Dell misbruik maakt van zijn of haar positie.

  geplaatst op
 • Wat een zooi, je moet eens probeeren supoot te bellen!
  kost je minimaal 30 x 0.10€ cent eer je verbinding hebt.
  Mijn advies. Koop GEEN Dell

  geplaatst op
 • Dell kon het wel eens opnieuw moeilijk krijgen in weblogs: Dell laptop explodes at Japanese conference. Technorati geeft inmiddels 20 postings in het laatste uur.

  geplaatst op
 • Jeff Jarvis is op de koffie geweest bij Dell:
  http://www.buzzmachine.com/2007/04/03/drinks-with-dell/

  geplaatst op
 • Wij hebben helaas een aantal Inspiron 9300's. Ondanks dat er nog garantie op zit (3 jarig contract) weigert Dell een defecte 9300 te repareren of te vervangen.

  Verder gebruikt Dell via CIT (hun zakelijke lease maatschappij) een contructie waardoor ze 15% teveel incasseren! Hierover ga ik aangifte doen bij justitie omdat CIT, ondanks een schriftelijke bevestiging weigert het geld terug te betalen.

  geplaatst op
 • Meeste berichten in dit topic zijn oud, hoe staat het vandaag de dag met de service van Dell.

  geplaatst op
 • Helaas moet ik melden dat mijn ervaringen met Dell eens goed waren, maar nu uitermate slecht zijn. Heb een server besteld met software. Van te voren betaald en de server kwam rap. Met de software is het helaas een drama. Wacht nu al twee maanden hier op en ze lijken het niet te kunnen uitleveren. Wie ik ook aan de telefoon krijg, beloftes worden gemaakt, maar ondertussen staat die server hier maar werkeloos te zijn. Onderhoudsovereenkomst loopt wel gewoon door en ik kan er helemaal geen ene .... mee.

  geplaatst op
 • ik heb momenteel een bijzonder slechte ervaring met Dell.
  Het hele verhaal kun je lezen op het forum van de consumentenbond. Ik zit ook met de handen in het haar.

  Ik heb 2,5 maand geleden een laptop besteld, en hij is er nog steeds niet! Ondertussen is mijn betaling een keer zoekgeraakt (iets mis met hun administratie) en als ik bel moet ik minstens 20 minuten wachten voordat ik iemand aan de telefoon krijg, die vervolgens geen duimbreed toe geeft en laat staan excuses maakt.

  Email wordt niet beantwoord, en ze liegen de hele boel bij elkaar wat betreft de levertijd. Verder blijven ze andere partijen de schuld geven: de fabrikant, de leverancier, noem maar op. Maar ik koop toch een computer bij Dell? Wat heb ik er dan mee te maken dat de partners waarmee ze samenwerken hun werk niet goed doen?

  Van wat ik tot nu toe met Dell heb mee gemaakt wijst alles erop dat Dell echt een puinhoop is, en ik zou iedereen ten strengste afraden om er iets te bestellen.

  geplaatst op
 • Heb 5 jaar geleden een laptop gekocht bij Dell, is onderhand twee keer kapot gegaan, 1 keer de hardeschijf, en de ander keer m'n grafische kaart.
  Bij het probleem van de hardeschijf hebben ze 'm bij mij thuis gewoon vervangen. En dat was de dag nadat het incident plaats vond. Bij de grafische kaart stuurde ze een nieuwe laptop op. Als vervangend model. een week later heb ik m'n oude laptop weer terug gekregen, zonder ook maar een foutje.
  Service is goed, beide keren hebben ze me vlot en vriendelijk geholpen.

  Totaal geen problemen mee.
  En wat de schrijver van "Wachten op Dell" bedoeld met z'n "ik zou iedereen ten strengste afraden om er iets te bestellen" is gewoon onzin.

  Dell levert goed!

  geplaatst op
 • Dell computers zijn de slechtste computers die er bestaan. Bovendien is de service ook heel slecht. Bovendien liegen de Dell verkopers altijd, want je krijgt altijd iets anders dan ze je beloven.

  geplaatst op
 • Dell computers gaan de hele tijd stuk. De mijne is al 6 keer binnen 1 jaar stuk gegaan. Indien jouw onderdelen eindelijk omgeruild wordt door hun, dan krijg je een gebruikte onderdelen waar al heel veel problemen mee zijn. Je krijgt dus geen nieuwe onderdelen van ze !
  Indien ik een inktpatroon voor mijn printer wil bestellen, dan moet ik een eeuw wachten voordat ik ze toegestuurd krijg. En indien de printer omgeruild wordt, dan krijg een printer die oud en gammel is en waar al heel veel problemen mee zijn geweest en ik krijg dus geen nieuwe printer van ze. Dus Dell Sucks !

  geplaatst op
 • Ik heb in november 2003 een Dell computer aangeschaft. Heel snel gekomen.
  Het was een prachtige en een zeer uitstekende Dimension 4600.
  Telefonisch besteld. Nooit te nimmer problemen gehad, hij draait nu nog steeds dagen achter elkaar.
  2.66GHz Pentium 4, zeer snel, nooit langzaam. met 1GB geheugen, zo hadden ze me advies gegeven. Aangeschaft voor 1.231 euro, dat was een zeer goede aankoop! Niks kapot gegaan. Wordt nooit warm. Heel zuinig, met 170 watt! En maakt nauwelijks geluid! Met een flatscreen van 17' inch, ook helemaal perfect! Ik heb nu pas weer een laptop besteld voor m'n vader. Ik reken hierop dat dit weer een geweldige aankoop wordt, net als deze. Inmiddels wel wat andere computers gekocht, maar Dell staat zeker tussen m'n top 3! Ik raad echt iedereen een Dell aan. Ik heb een HP Pavilion gehad waarna 2 a 3 jaar het moederbord al kapot ging. Daar heb ik echt een hekel aan. Bij m'n Dells is dit nog nooit gebeurd! Op mijn oude scholen stonden ook echt overal Dells! Die werken ook uitstekend! Heb ook met veel Dell laptops gewerkt. Er zijn haast geen betere!

  Hopelijk kunnen jullie hiermee vooruit,
  mvg.
  Theo Kuijsters Jr.

  geplaatst op
 • De Dell "service" is een absolute ramp. Op zich leek het een mooie, stille computer, totdat er iets(?) kapot ging. De computer deed niets meer, behalve hard blazen met de ventilator. De medewerker aan de telefoon laat je zo ongeveer de hele computer van binnen demonteren en weer in elkaar zetten. Ik had geen servicecontract, dus laten ze 5 dagen later een doos bezorgen voor je computer die 3 dagen later weer opgehaald wordt, waarna je 'm na een week weer opgestuurd krijgt. Niets aan gedaan!! Zelfde probleem!! De helpdesk wel 10 keer aan de telefoon gehad, sommigen spreken slecht nederlands, ze lijken je niet te begrijpen, beloven van alles, bellen soms niet, soms wel terug met geruststellende berichtjes, waarna weer niets gebeurt. Morgen weer bellen. Wat is dit voor een geschift bedrijf? NOOIT MEER EEN DELL!!!!!!

  geplaatst op
 • Ik heb op 25/06 mijn XPS M1730 (ruim 1.700,-!) ontvangen en direct bij ontvangst deed hij het niet, ik ben nu al een maand met Dell aan het bellen en voer alles uit wij zij opdragen maar niets helpt...

  Op 03/07 is er de hele middag een monteur langs geweest en die heeft wat vervangen, een paar keer met Dell gebeld maar moest de Laptop toch weer ongerepareerd achterlaten...

  Op 10/07 is de laptop opgehaald (collect & return) en op 20/07 had ik hem weer terug, nog steeds defect!!!

  Weer gebeld en de helpdesk kan niets meer doen en zegt dat ik mijn geld maar terug moet vragen, maar ik wordt van het kastje naar de muur gestuurd en Dell laat mij volledig in de steek...

  Na 5 Dell systemen zal er natuurlijk nooit een 6e volgen, ik heb met 4 van de 5 grote problemen gehad (steeds een monteur aan huis) waarbij ik steeds eerst een maand! aan het lijntje werd gehouden...
  Als ze het doen zijn het mooie en perfecte systemen, als je hulp nodig hebt, heb je een probleem!

  geplaatst op
 • De Vostro laptop van Dell werkt uitstekend, hij kwam 3 weken later na de bestelling, geeft niks. Want ik wil best langer wachten voor een product, die het gewoon goed doet,
  Zoals altijd is het weer een topproduct, De laptop werkt uitstekend, ze waren niks vergeten. Alles zat netjes in de doos. Dus koop gewoon iets simpels, ga niet aanpassen, dan krijg je de problemen, behalve als Dell aanraadt. Het was een Vostro A860 met de extra pakket ofzo, ik weet niet meer hoe het heette, Hij heeft een Pentium Dual-Core, ik had niks aangepast, en ik heb een garantie van 3 jaar erbij gedaan.
  Onlangs is bij een vriend van mij een moederbord van een Dimension 4700 kapot gegaan, De service stond 2 dagen later op de stoep, het was een dag later omdat ze de dag daarvoor de hele dag wegwaren. Daar konden ze ook perfect een afspraak over maken. Moederbord was in een kwartier vervangen en de service ging er weer vandoor met een groet.
  Dat moet je nou een goede service noemen, maar wat sommigen niet doen is geen garantie erbij nemen, en dan beginnen ze te zeuren.

  mvg
  Theo Kuijsters Jr.

  geplaatst op
 • @Theo (of Lars?): je weet dat we op Marketingfacts IP-adressen vastleggen (zie disclaimer)? Je bent me net iets te enthousiast over Dell, niet alleen nu vandaag hier maar ook eerder op marketingfacts en elders op internet. Je mag jezelf bekend maken of heb je liever dat we het goed uitzoeken en dat publiceren?

  geplaatst op
 • Ik moet eerlijk zijn en toegeven dat ik al een aantal jaar werk op een Dell desktop op mijn werk (op dit moment een Optiplex 760 als ik de sticker mag geloven) en heb er verdacht weinig problemen mee. Hij doet gewoon zijn ding en klaar. Het enige gelazer wat ik ermee heb is met de software, maar daarvoor moet ik denk ik bij Microsoft aankloppen :)

  geplaatst op
 • Dell Suks, Dell zuigt. De verkopers zijn super arrogant en irritant. Service hebben ze niet, e-mail worden niet beantwoord. De kwalitieit van de geleverde producten is zeer slecht en de prijzen veel te hoog. Van mij mag het bedrijf Dell kapot, failliet en verdwijnen!

  geplaatst op
 • Ik zou wel graag eens horen van de ontevreden Dell gebruikers of de Dell haters welk bedrijf dan wel goede service levert of welk bedrijf ze dan aanraden waarmee ze dan uiteraard ondervinding hebben.
  Ik overweeg namelijk kortelings ook een nieuwe portable aan te kopen.
  Dank bij voorbaat.

  geplaatst op
 • Neem ajb GEEN Dell! De support is verschrikkelijk! Ook ik bestelde in augustus 2009 een nieuwe Studio 17 laptop. Op tijd geleverd, dat wel. Maar al stuk van het eerste moment! Geheugen kapot, zo bleek nadien. Intussen ben ik twee toetsenborden, twee covers, een nieuw moederbord en nieuw geheugen en twee maal opsturen naar Duitsland verder!?! Eindelijk werkt hij naar behoren, maar voor hoe lang?! De service aan de telefoon is heel variabel. Hangt helemaal af van wie opneemt en of hij bereidwillig is. Een klachtendienst heeft Dell gewoon niet?!! Ik zit op dit moment aan de telefoon voor m'n broers laptop, een Inspiron 1525 van net 'n jaar oud. Hij geeft niet anders dan blue screens en start constant opnieuw op als je hem wil afsluiten. Men heeft ons intussen Windows opnieuw doen installeren maar dit heeft niet geholpen. Ik ben al vier keer opnieuw aan het bellen: de eerste keer verkeerd doorverbonden, de tweede keer gewoon van de lijn gegooid, de derde keer ging de technieker eerst één en ander ophalen van info en gooide me er ook weer af, de vierde keer kreeg ik weer niemand. Ik ben echt WOEST! Kl*te-service?! Ik vraag me zelfs af of dit te maken heeft met het feit dat deze laptop net voorbij het eerste jaar garantie is en ze gewoon VERZUIMEN van hem te maken?! Zéker GEEN DELL KOPEN DUS !!!

  geplaatst op
 • Iets bij Dell is zijn geld niet waard. Laptop gekocht in mei 2007 met 3 jaar "garantie". In begin oktober DVD lezer kapot. Al zeker 30 keer gebeld ofwel laten ze je staan met een muziekje in de achtergrond ofwel krijg je er een aan de lijn die enkel je bel tegoed doet opgebruiken voor niets. Bovendien praten die zeer slecht algemeen nederlands; vooral hollands dialecten. Techniekers hebben ze daar duidelijk niet. Dit is was de eerste keer en de laatste dat dell iets verkocht heeft aan mij. Bovendien kan ik ook hetzelfde zeggen van HP. Al even erg.
  DUS koop GEEN dell: te duur, geen kwaliteit, geen herstelling, geen service. Niets geloven van hun after service dat binnen 5 dagen je pc hersteld is. Het is een illusie. Ik zal in mijn handen wrijven als dell ooit zwaar afgaat op de rechtbank. Van mij mogen ze de dieperik in.

  geplaatst op
 • Ik las vele van voorgaande reacties. Wat ik zeer eigenaardig vind is dat reacties op de vraag van Ron 22/9/2009 uitblijven. Zou het bij anderen dan nog slechter zijn dan bij Dell gezien er hier geen betere aangeprezen worden? Waarschijnlijk wel dus! En wat zou Ron nu gekocht hebben?
  Mvg, R@D@S

  geplaatst op
 • Dell heeft me enorm teleurgesteld bij onze laatste bestelling. Het artikel bleek niet leverbaar en mijn order werd zonder boe of ba geannuleerd. Ondertussen was de betaling wel al van de Visa-kaart gehaald, voor een product dat niet leverbaar is en dat we dus nooit ontvangen hebben. Op een mail naar de klantendienst kwam geen antwoord en ook de telefonische klantendienst kwam niet verder dan een hollands "sorry, stuurt u maar een mailtje en we kijken wat we kunnen doen... "

  geplaatst op
 • Wij wachten nu een maand op een Dell laptop. Al drie maal is een mogelijke aankomstdatum genoemd en die keren verscheen er niets. Helpdesk bellen: Nederlandse medewerker niet beschikbaar en er werd door de Engelstalige Indiase een datum genoemd die achteraf ook niet klopte. Een email werd in het Engels nietszeggend beantwoord.
  Annuleren is niet meer mogelijk als de status van de bestelling "verzonden" vermeld. Dat doet die bij ons dus onterecht al drie weken. Benieuwd hoe het afloopt....

  geplaatst op
 • Vervolg: Vandaag Engels mailtje van Dell dat de transporteur de laptop kwijtgeraakt is. Mag geld terug of een vervanger. Ga denk ik maar eens voor het geld.

  geplaatst op
 • Ik kreeg een dell laptop via school, deze was prima maar de adapter ging kapot, de stop in de stoppenkast sprong er uit, (dit kwam door de adapter zelf) er waren verder geen apparaten in huis aan die lekstroom hadden.

  Ik dacht; heb toch nog garantie, maar nee Dell support zegt dat het door de stoppenkast komt of een ander apparaat in huis!! Dus valt hert niet onder de garantie! De service is gewoon slecht en ze verbonden me 3 keer verkeerd door!

  geplaatst op
 • Vervolg: Dell heeft geld keurig teruggestort. Dat moet gezegd. Het heeft alles bij elkaar wel zes weken gekost om een laptop proberen te krijgen. Morgen maar naar een gewone winkel.

  geplaatst op
 • Ik wil al heel lang een Dell laptop bestellen maar de kleur hebben ze steeds niet. Ook is het niet handig dat je ze niet zomaar kan bellen en dat ze niet altijd beschikbaar zijn om je te woord te staan. Ook als je iemand aan de telefoon hebt moet je wel een half uur wachten voordat er eindelijk iemand aan de telefoon komt en als je dan iemand aan de telefoon krijgt spreekt die Engels en is afkomstig uit India. Dus nu zijn we aan het kijken of de kleur roze nog beschikbaar is in combinatie met een andere laptop maar ik betwijfel het. Heeft iemand daar toevallig nog ervaring mee en kan iemand mij er meer informatie over vertellen.

  geplaatst op
 • Ik heb sinds een klein jaar een DELL Studio 1537 notebook. Vanaf de eerste maand werkte de mousepad niet naar behoren. Na van alles geinstalleerd te hebben met een medewerker van Dell aan de lijn(en dus ik weet niet hoeveel belminuten verder!) werd besloten dat hij toch gerepareerd moest worden. Doos thuisgestuurd gekregen, jullie kennen het hele verhaal wel. Uiteindelijk was er niets veranderd. Weer laten ophalen, maar mijn ejectknop bleef nu ook steeds hangen, dus ook dat moest gerepareerd worden. Ik kreeg mijn laptop na 2 weken weer terug, mousepad gemaakt, ejectknop bleef nog steeds hangen. Weer gebeld, weer van alles geinstalleerd, intussen uren bij elkaar met DELL gebeld en ik werd steeds humeuriger. Conclusie, laptop moet weer opgehaald worden, onderdeel zal WEER vervangen worden. Nu heb ik em terug, nog steeds hetzelfde probleem en nu is mijn geluid opeens ook f*cked up! Hij zal nu dus weer opgehaald moeten worden!!! Wat een slechte service zeg!! En die technical support mensen zijn verschrikkelijk arrogant! Kun je hier nou niets mee doen? Een zaak er van maken? Ik kan mijn laptop gewoon niet normaal gebruiken en ben em om de haverklap 2 weken kwijt! Hier heb ik toch geen laptop voor aangeschaft???

  geplaatst op
 • Ik heb ook verscheidene waardeloze ervaringen met dell. Dell sucks, Dell lies, absoluut!

  Ze liegen over levertijd, vervolgens proberen ze te liegen over algemene voorwaarden en welke rechten je wel of niet hebt, komen hun servicecontracten niet na, en uiteindelijk stoppen ze met uberhaupt te reageren op telefoons, emails en zelfs brieven. Laat staan dat ze problemen op proberen te lossen.

  Absolute aftroggelaars, oplichters en gespuis.

  geplaatst op
 • Natuurlijk gaan er dingen fout bij dell, maar wie maakt nooit fouten???
  Ik gebruik al jaren een dell pc, zowel zakelijk als prive en ik moet zeggen er is geen betere pc dan een dell.
  Goede service, snelle klantendienst.
  In ons huis hebben we nu 5 pc's van dell en bij ons op de zaak draaien we alleen maar met dell, super!
  En voor alle klagers, andere merken zijn net zo erg of goed, stop nou eens met klagen.

  geplaatst op
 • Dell heeft me enorm teleurgesteld bij onze laatste bestelling. Het artikel bleek niet leverbaar en mijn order werd zonder boe of ba geannuleerd. Ondertussen was de betaling wel al van de Visa-kaart gehaald, voor een product dat niet leverbaar is en dat we dus nooit ontvangen hebben. Op een mail naar de klantendienst kwam geen antwoord en ook de telefonische klantendienst kwam niet verder dan een hollands "sorry, stuurt u maar een mailtje en we kijken wat we kunnen doen... "

  Mijn verhaal is bijna een kopie van bovenstaande bericht. SCHANDALIG GEWOON. Weet nog niet hoe ik mijn geld moet terugkrijgen en niemand bij Dell die daar antwoord op weet te geven of WIL geven.

  geplaatst op
 • Vind het jammer zulke slechte woorden te lezen over de Dell firma. Wij zijn hier thuis met 4 dell pc's een echte dell family. Mijn laptop had ongeveer een maand na aankoop kuren, viel uit wanneer je in de buurt van het touchpad kwam.

  Ik heb toen met Dell gebeld, wel 3 keer doorverbonden en steeds dezelfde gegevens af gegeven, maar na een half uurtje was het geregeld. Er is toen dezelfde dag nog een doos op formaat afgeleverd, en de dag daarna werd de laptop afgehaald. Precies een week later had ik de laptop weer terug, en werkt alles zoals het moet. Alles was geheel kosteloos.

  Wel een kleine tip: Bij problemen, stop dan een (engels) briefje in de doos of plak die op de pc, met daarop precies beschreven wat er fout is. Ik merkte namelijk dat de telefoniste een nogal vrije vertaling van mij verhaal opschreef voor de monteurs.

  Erg tevreden met Dell!!

  geplaatst op
 • Dell zuigt enorm. Ergste is inderdaad dat ze het niet eens erg lijken te vinden. Dat krijg je met die grote bedrijven die meer winst maken omdat ze (intern) allerlei bezuinigingen doorvoeren. Wilde vandaag een bestelling doen. Werd ik steeds direct verbroken omdat het bijna 18:00 uur is en ze dan gaan sluiten. Ik dacht eerst dat het een storing was, maar het is me gewoon vier keer achter elkaar overkomen bij diverse medewerkers. Wat een K-Bedrijf! En die medewerkers natuurlijk helemaal. Zo zie je maar weer. Als je bezuinigd op gekwalificeerd personeel ga je omzet missen. Vooral als mensen inderdaad dit soort posts lezen. Deze jongen gaat in ieder geval ergens anders bestellen!

  geplaatst op
 • Of zijn nepwinkels die zich voordoen doen als de originele Dell winkels en verkopen namaak?

  geplaatst op
 • ik heb inmiddels 10 dell computers daar gekocht, maar de verkoopafdeling zijn klungelaars van de bovenste plank, dat wist ik maar de spullen die ze verkopen zijn wel goed. Echter de laatste bestellingen zijn door hun fout verkeerd gegaan en herstellen ho maar. Derhalve heb ik besloten met Dell te stoppen omdat ze bijzonder onklantvriendelijk zijn, verkeerde spullen leveren en de kennis van de verkopers het niveau van de lagere school betreft. ze kennen hun eigen apparaten niet eens blijkt steeds maar weer.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.