De zes eigenschappen van de ‘post- Atari’ generatie

De zes eigenschappen van de ‘post- Atari’ generatie
,

In Got Game: How the Gamer Generation is Shaping Business Forever schetsen John Beck en Mitchell Wade de 6 eigenschappen die de al 60 miljoen sterke post-Atari generatie gemeen heeft.
1. Arrogantie: De wereld redden en de bad guys afslachten leidt tot superioriteitswaan die ook in het echte leven wortdt meegenomen.
2. Sociability: In je eentje achter een console zitten wordt niet gezien als tijd alleen. Hoe vaker een gamer speelt, des te groter de kans dat hij of zij zichzelf als heel sociaal betitelt.
3. Coördinatie: Visuele helden moeten supersnel reageren op visuele informatie. Gamers zijn bewezen sneller in het vertalen van visuele informatie.
4. Flexibiliteit: Omdat er altijd meerdere manieren zijn om een game te winnen leren gamers verschillende wegen te bewandelen om hun doel te bereiken. Ook dit analyitisch, strategisch en open-mided denken nemen ze mee naar de echte wereld.
5. Competitiedrang: Ook al kunnen gamers wel in teams opereren, hun persoonlijke ambitie en wens om te winnen blijft groot. Alles is een spel.
6. Insubordinatie: Duizenden uren doorbrengen in een wereld zonder autoriteit leert gamers dat ze volgens hun eigen regels kunnen leven. ‘ Generatie G’  accepteert kritiek allen van ‘peers’ ofwel gelijken.

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Let ook vooral op de tweede betekenis van 't woord 'game': prooi. Succesvolle marketing voor gamers heeft vaak weg van het die gamers voorzien van 'prooien'. (In plaats van het 'door de strot duwen' van voer).

  Verder zijn ook de punten in 't verwijzende artikel interessant:

  - If you get there first, you win.
  - Trial and error is the best strategy, and the fastest way to learn.
  - Elders and their received wisdom can’t help—they don’t understand even the basics of this new world.
  - There’s a limited set of tools—but some combination will work.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.