Dagbladen mogen radio en TV maken

Dagbladen mogen radio en TV maken

Bereik van nieuws per mediumtype

RNW: Nederlandse krantenuitgevers moeten de volledige vrijheid krijgen om ook radio- en televisie-uitzendingen te maken. Door de bestaande beperkingen op te heffen, kunnen uitgevers makkelijker overleven in een tijd waarin mensen steeds minder kranten lezen, stelt het Commissariaat van de Media  in het vierde rapport Media-concentratie in Beeld (pdf) dat deze week is verschenen. Volgens het commissariaat blijven Nederlanders vooral door radio en televisie op de hoogte van het nieuws. De nieuwsprogramma’s van de Publieke Omroep scoren daarbij goed.

Om heel eerlijk te zijn begrijp ik geen bal van de cijfers die door het Commissariaat van de Media zijn gepresenteerd. Radio het hoogste bereik voor wat betreft nieuws?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Radio is het grootste mediumtype als je kijkt naar de tijd die men daar dagelijks aan besteed. Het grootste deel is weliswaar passief luisteren, maar vergis je niet in 'good old' radio.

  geplaatst op
 • Kan me goed voorstellen dat radio het hoogste bereik heeft, aangezien veel bedrijven de radio standaard hebben aanstaan. Er zijn meer abonnementen op kranten in Nederland dan het aantal televisiekijkers dat naar nieuws kijkt. De cijfers lijken me dus volledig duidelijk.

  geplaatst op
 • Denk ook aan de autoradio. Daar worden heel wat uurtjes naar geluisterd.

  geplaatst op
 • dat is al [http://www.radionieuws.nl/radio_onderzoek/luisterplaats.asp] meer dan 11%[/url]

  geplaatst op
 • 11% dus.

  geplaatst op
 • Ik ben overtuigd en trek mijn woorden terug. Had even geen rekening gehouden met radio als achtergrond op werk. Het bewust luisteren naar nieuws op de radio buiten de werktijden (en autoritten) lijkt me beperkt. In dat geval kies je eerder voor tv, dagbladen of internet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.