CNN schrijft politieke geschiedenis via YouTube

CNN schrijft politieke geschiedenis via YouTube

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn pas op 4 november 2008. Maar er is nu al ontzettend veel aandacht voor. Immers, het gaat spannend worden: wie wordt de opvolger van George Bush?

In het democratische kamp is het nu al interessant genoeg: dragen de democraten Hillary Clinton of Barack Obama als kandidaat voor? Om het allemaal nog wat spannender te maken gaat CNN in samenwerking met YouTube politieke geschiedenis schrijven door de democratische kandidaten live te laten reageren op vragen van ‘kijkers’. Want eigenlijk zijn het geen echte kijkers, maar YouTube gebruikers (via: Broadcast Press)

Tussen 14 juli en 22 juli kunnen YouTube-gebruikers hun vragen aan de Democratische presidentskandidaten via YouTube insturen. CNN zal de meest creatieve en uitdagende video’s uitkiezen. Als jouw video geselecteerd wordt, mag je naar Charleston vliegen om het debat live mee te maken op zaterdag 23 juli.

‘So if you’ve always wanted your voice to be heard, now’s your chance. Grab a camera and get rolling!’ schrijft CNN op de website www.youtube.com/debates. Op deze site kunnen gebruikers ook hun filmpjes inzenden. Het resultaat zal op 24 juli om 10.00 uur te zien zijn bij CNN.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

 • Interessant initiatief inderdaad. Ik vind het wel jammer dat er voor gekozen is om toch nog een 'gatekeeper' te houden bij de keuze van de video's. Andrew Keen kan gerust zijn: "It’s dangerous," says executive producer David Bohrman. "With the anonymity of the Internet, you can cross the line. There’s a small, good gatekeeper function we still need to play."

  David Colaruso nam hier echter geen genoegen mee en hij bouwde op zijn website Community counts een mash-up van de video’s die voor het CNN/Youtube debate werden ingezonden. Bezoekers kunnen hier video’s een positieve of een negatieve stem geven. Uiteindelijk beslist de menigte dus welke video’s eigenlijk beantwoord zouden moeten worden. Voor kandidaten natuurlijk een prima middel om te bekijken wat het meest leeft en op welke vragen ze bijvoorbeeld op hun eigen site zouden moeten beantwoorden.

  Ik volg op ecritures.nl de on line verrichtingen van de presidentskandidaten op het web en het is interessant om te zien hoe bv Hillary Clinton en Barack Obama al meerdere malen om video's met vragen hebben verzocht om daar vervolgens op te reageren. zie bv Let the conversation begin van Clinton.

  Zoals ik al twitterde, ben ook benieuwd of een dergelijk initiatief in NL zou werken: de 'NOS/youtube' debates :-)

  geplaatst op
 • zie ook de reacties op het bericht op Molblog http://www.molblog.nl/media/5451 4 juli jongsleden

  geplaatst op
 • Planet:

  (...) Op de nieuwszender CNN is (gisteren, red) om 01.00 uur (Nederlandse tijd) een twee uur durend debat begonnen tussen de Democratische kandidaten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008. Het is de eerste van een aantal debatten die CNN samen met de videowebsite YouTube organiseert. (...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.