CNN schrijft politieke geschiedenis via YouTube

17 juli 2007, 07:02

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn pas op 4 november 2008. Maar er is nu al ontzettend veel aandacht voor. Immers, het gaat spannend worden: wie wordt de opvolger van George Bush?

In het democratische kamp is het nu al interessant genoeg: dragen de democraten Hillary Clinton of Barack Obama als kandidaat voor? Om het allemaal nog wat spannender te maken gaat CNN in samenwerking met YouTube politieke geschiedenis schrijven door de democratische kandidaten live te laten reageren op vragen van ‘kijkers’. Want eigenlijk zijn het geen echte kijkers, maar YouTube gebruikers (via: Broadcast Press)

Tussen 14 juli en 22 juli kunnen YouTube-gebruikers hun vragen aan de Democratische presidentskandidaten via YouTube insturen. CNN zal de meest creatieve en uitdagende video’s uitkiezen. Als jouw video geselecteerd wordt, mag je naar Charleston vliegen om het debat live mee te maken op zaterdag 23 juli.

‘So if you’ve always wanted your voice to be heard, now’s your chance. Grab a camera and get rolling!’ schrijft CNN op de website www.youtube.com/debates. Op deze site kunnen gebruikers ook hun filmpjes inzenden. Het resultaat zal op 24 juli om 10.00 uur te zien zijn bij CNN.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!