Bedrijven onderschatten de kracht van weblogs

9 december 2005, 09:35

Eduard de Wilde:

(…) En feit is dat de communicatiekracht van weblogs een enorme omvang begint aan te nemen. Niet zozeer door de kracht van het individuele weblog, maar juist de verbinding ervan met de andere. Het bereik hierdoor is groter dan dat van de taditionele media. Wanneer je daarbij optelt dat consumenten de neiging hebben om de mening van een medeconsument betrouwbaarder te vinden dan een communicatieboodschap van het bedrijf zelf, kom je te de conclusie dat het fenomeen van citizen journalism niet onderschat mag worden. (…)

Eduard verwijst verder naar Engaging the Blogosphere (ppt), een gezamenlijk onderzoek van Edelman en Technorati waarin is gekeken naar de drijfveren van invloedrijke (corporate) bloggers (zie ook Frankwatching).

Wie overigens nog twijfelt aan de kracht van weblogs, verwijs ik naar Gawker Media’s nieuwe weblog The Consumerist: Shoppers Bite Back.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Cpt. Iglo

    Weblogs zijn net poëzie: veel meer schrijvers dan lezers en een invloed van nulkommanulnix.


    10 december 2005 om 11:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!