AOL start download-dienst

AOL start download-dienst
,

De grootste internetprovider ter wereld is gestart met het aanbieden van downloads tegen betaling. AOL werkt hiervoor samen met MusicNet. Een abonnement kost 8,95 dollar per maand.

AOL bood al langer de mogelijkheid om enkele tracks te downloaden, maar de internetprovider zet nu een omvangrijke legale dienst op. MusicNet ging eind 2001 van start en biedt muziek aan van de grote platenmaatschappijen, plus een groter aantal kleinere labels. Het werkt hiervoor samen met diverse wederverkopers, waaronder Realmedia. De samenwerking met AOL gaat Musicnet on AOL heten.
Volgens Jupiter Research zijn er momenteel 300 duizend mensen die betalen voor muziekdownloads, meldt de Wall Street Journal. Het onderzoeksbureau zegt dat de huidige markt een omvang van 25 miljoen dollar heeft, in 2007 zou dit 800 miljoen dollar bedragen.
Nadeel van de dienst die AOL biedt is dat voor het bewaren en branden van maximaal tien tracks op een CD de kosten op 17,95 dollar per maand komen; een prijs die hoger ligt dan die van een CD in de winkel. Wie het goedkopere abonnement neemt houdt de beschikking over de muziek die gedownload is zolang het abonnement in stand wordt gehouden.
Bron: Emerce 27 februari 2003
http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Business/14848.html


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.