Alewijn Medendorp (Scanlounge): “Met onze scan kun je jezelf 3D-printen bij de HEMA”

Alewijn Medendorp (Scanlounge): “Met onze scan kun je jezelf 3D-printen bij de HEMA”

Na een sabbatical richtte ondernemer Alewijn Medendorp zich op 3D-printen. Inmiddels kun je via zijn bedrijf Scanlounge een 3D-print van jezelf maken bij de HEMA.

"HEMA heeft ons benaderd, we hebben ze even afgehouden, omdat we nog in de ontwikkelfase waren", vertelt Mededorp die een print van zijn eigen hoofd heeft meegenomen naar de studio. De Scanlounge is een soort iglo vol camera's die je in een ‘split second’ rondom fotograferen. "We hebben de scan zelf ontwikkeld, omdat er nog geen goede opties bestonden."

Om te kunnen 3D-printen heb je een scan nodig, daarvan wordt een print gemaakt. "Dat kan met kunststof of bijvoorbeeld brons, de kosten hangen af van het materiaal en de grootte."

Medendorp begon in 1995 al een internetmuziekbedrijf, maar stopte daar uiteindelijk vorig jaar officieel mee om nieuwe dingen te gaan ondernemen en rust te nemen. "Ik was aan het einde meer aan het managen dan aan het ondernemen. Ik wilde weer bezig zijn met innovatie."   

Switch

Tijdens de sabbatical nam Medendorp de tijd om na te denken over zijn carriere. "Ik las een boek dat voorschreef om te veranderen van sociale setting als je de ambitie hebt om ander werk te doen. Na een uitzending van Tegenlicht stortte ik me op 3D-printen, want daar wist ik nog weinig van."

Medendorp verwacht veel van de markt van 3D-printen. "Het bestaat al heel lang, maar wordt nu pas mainstream", weet de ondernemer die ooit Prinses Beatrix zonder toestemming 3D-printte.

Scanlounge heeft nu een werkend prototype en kreeg verzoeken om printers te maken voor andere bedrijven. "We zullen ons uiteindelijk gaan richten op het verwerken van de printdata."


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.