Adwords misbruik

25 april 2006, 07:21

Eerder lichtte ik in een artikel al toe, dat Google adverteerders toelaat die verwijzen naar landingspagina’s met alleen advertenties. Bijgaand een uitstekende video die dit verduidelijkt. Tevens heb ik Google een maand geleden gewezen op een site (maakmijmooi.nl), die de Adsense richtlijnen schendt (4 6 Adsense blokken). Tot op heden is hier nog niets aan gedaan …

SEO veteraan Greg Boser van WebGuerilla brieste begin maart 2006 op het Search Engine Strategies-congres in New York zijn beklag over het Adsense programma: “De hoeveelheid rotzooi in het Adsense programma is belachelijk. Google draagt bij aan het probleem door iedereen maar die code op zijn sites te laten zetten. De jongens die verdienen met klikken op hun eigen Adsense-advertenties, doen dat met tientallen, honderden tegelijk. Ik laat mijn klanten nooit hun Adwords in contextuele distributie doen, want de return on investment (ROI) op het contextuele spul is gewoon belachelijk slecht.” (Bron: Emerce)

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

7 Reacties

  Logfather

  Okay het is allemaal waar maar ik heb één vraag. Waarom zou je agentje spelen en maakmijmooi.nl doorspelen naar Google? Laat ze dat zelf uitzoeken, het is toch niet aan jou omdat een beetje te gaan rapporteren? Zal wel Nederlands en/of NSB trekje zijn…


  25 april 2006 om 10:38
  Wouter

  “Tevens heb ik Google een maand geleden gewezen op een site (maakmijmooi.nl), die de Adsense richtlijnen schendt (4 Adsense blokken).”

  Hier maak je een fout, hij heeft er 6 op staan. Bekijk de groene en paarse frames maar eens!


  25 april 2006 om 14:23
  hema

  in de oorlog kreeg je een knaak voor een ieder die je verlinkte.

  ik had je niet graag als buurman,jij mij ook niet.

  het internet is gratis ,de hele bagger is met overheidsgeld in elkaar gezet.

  jullie maken er een betaalshit van , what goes around comes around.

  lastig hé poepen met tegenwind.


  25 april 2006 om 21:58
  ralphbom

  Het verlinken is niet goed, maar ik ben van mening dat deze vorm van geld ‘verdienen’ het advertentiekanaal kwaad doet. Op dit moment gebeurt het dan nog op kleine schaal, maar verwacht dat dit zal veranderen.


  26 april 2006 om 03:41
  Paul

  @Logfather: Zowel voor de adverteerder als bezoeker is dit schadelijk. Immers de klikbereidheid van de potentiële klant daalt en ook de bereidheid om in Adwords te adverteren wordt ontmoedigd.

  Een korte uitleg:

  Een gemiddelde bezoeker klikt 2 à 3 keer op een Adword. Wanneer in 2 van de 3 gevallen dit een site is met alleen maar ads, zal de bezoeker in de toekomst minder op Adwords advertenties klikken. Stel jij adverteert met je weblog in Adwords en 2 Adwords ‘spammers’ doen dit ook, die hoger eindigen dan jou, dan

  1. Stelen ze jouw traffic weg

  2. Moet jij hoger bieden dan hun, om in positie te stijgen

  3. Tevens financier je hun, want jouw ad komt ook in hun Adsense resultaten *

  Dus betaal je dubbel en Adwords ‘spammers’ schenden de regels van Google, maar worden niet aangepakt.

  * Wanneer je ook contextuele distributie hebt geselecteerd.

  Ps. wat ik met het ‘verlinken’ zoals jij het noemt wilde aantonen, is dat een site die de Google Adsense/Adwords regels schendt niet of nauwelijks wordt aangepakt.


  1 mei 2006 om 07:08
  Annet

  Even iets anders en wellicht een onnozele vraag, maar wat zeker met agressieve spam te maken heeft:

  Bij het doorlinken naar een grote site van Nederland, middels een simpel tekstlinkje, naam van de site noem ik maar even niet, kregen wij gisteren onverwachts en gratis een adclick banner in het door ons geschreven en gepubliceerde artikel cadeau. Is dit normaal??


  17 mei 2006 om 08:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!