Marketeers verrassen met een direct mail in de vorm van een deur

1 augustus 2011, 05:20

Direct mail verliest aan bekendheid bij de jonge marketeers omdat er over dit traditionele medium steeds minder wordt gesproken. Door middel van diverse initiatieven wordt geprobeerd om de kennis van direct mail in de markt te vergroten. PostNL doet dit door initiatieven zoals DMmediaplein, maar ook acties waarbij het verrassingseffect van direct mail duidelijk wordt gemaakt.

The power of direct mail

Eind mei heeft PostNL zakelijke klanten verrast met een direct mail in de vorm van een echte deur. Deze actie maakt onderdeel uit van een artistieke campagne, die PostNL recent startte om meer aandacht te vragen voor de effectiviteit van direct mail als communicatiemiddel.

Bij marketeers van onder andere L’Oreal, Unilever en FC Utrecht bezorgde een postbode onaangekondigd een heuse deur met daarop over de volle lengte en breedte het hoofd van de ontvanger. Het effect dat een direct mail kan hebben werd door deze campagne uitvergroot.

Daan Koek
Founder & CEO bij Aimy

Daan Koek heeft veelzijdige ervaring op het gebied van online marketing, E-commerce, SaaS software en logistics. Momenteel verantwoordelijk voor het SaaS bedrijf Aimy. In het verleden is Daan uitgeroepen tot Marketing Talent van Nederland.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!