Twisted Metal, Future Hipsters & Alex Thomson

Viral Friday Week 7

Twisted Metal, Future Hipsters & Alex Thomson

De nummer 1 positie in de Viral Friday van deze week gaat naar de briljante video voor de promotie van Twisted Metal. De 2e plaats is voor de grappige http://www.marketingfacts.nl/viralfriday/item/20120217_future_hipsters">Future Hipsters, zullen wij in 2062 ook zo terugblikken? En met de Alex Thomson Keel Walk sluiten we de top 3 van deze week af. Bekijk de complete top 5.

1- Twisted Metal


De promotie van Twisted Metal voor de PS3 is wel heel erg ‘twisted’. Ontwikkelaar David Jaffe, een video game designer, reed een ijscowagen een woestijn in en richtte een M249-SAW machine gun erop. De bedoeling? Fans kregen twee dagen (14- 16 februari) de kans om op afstand de wagen te beschieten met 1 simpel doel: de wagen vernietigen. Meer dan 100.000 kogels werden afgeschoten. Het resultaat? Bekijk het zelf in Shoot My Truck. De promotie video kreeg bijna 1,3 miljoen views in een week tijd. Dat noem ik nou Valentijnsdag voor gamers!

2 - Future Hipsters


Vandaag is de internationale ‘Social Media Week’ tot een eind gekomen. In vijf dagen tijd is er tijdens dit evenement wereldwijd gesproken over de impact van social media op het dagelijkse leven. Dit event is één van de meest unieke internationale platformen voor social media. Nu in 21 steden en jaarlijks terugkerend. Deze reclamevideo over futurehipsters is gemaakt om te laten zien hoe onze generatie reflecteert op 2012 terwijl zij leven in 2062. Binnen een week tijd heeft deze video meer dan een half miljoen viewers weten te strikken.

3 - Alex Thomson Attempts The Keel Walk


Uit een recente marketing studie, uitgevoerd door Insites Consulting, blijkt dat veel jonge mensen artiesten of sportmensen willen worden. Vandaar dat merken zoals Hugo Boss zoveel aan sport sponsoring doen. In een van hun projecten sponsoren ze de bekende Zeiler: Alex Thomson. Om bekendheid hiervoor te creëren hebben ze een video gelanceerd waarin Alex de Keel Walk uitvoert. De stunt ziet er spectaculair uit, dus het is niet heel raar dat de video viraal is gegaan met meer dan 700.000 views in 2 weken. Misschien was het een goed idee om de video te starten met: ““I'm Alex Thompson and this is Jackass!”

4 - PS Vita: The World Is In Play


Nieuwe hardware is altijd een hot topic binnen de gaming community. Sony brengt deze maand een nieuwe handheld op de markt: de PlayStation Vita. Grote kans dat je hier al op de hoogte van bent, anders kan je hier terecht voor meer info. Reclamebureau 180 Amsterdam heeft de prachtige video geproduceerd. Gamers herkennen onmiddelijk de game scenario’s geschetst in deze reclamefilm. De commercial staat live sinds 13 februari en heeft meer dan 240.000 views. Kan je niet wachten op de PSVita? De handheld wordt 22 februari in Nederland uitgebracht. Bekijk het YouTube kanaal voor meer PlayStation Vita.

5 - Inside Every Good Dog Is A Great Dog


Honden eigenaren en liefhebbers willen niks anders dan dat hun lieve viervoeter gezond en gelukkig is, Purina Pro Plan (de officiële sponsor van Westminster Dog Show) weet dit gelukkig. Door korte clips van schattige, gelukkige en speelse honden in hun eigen omgeving te verbinden met de Pro Plan hondenvoer, hebben ze de aandacht van de honden eigenaren weten te krijgen. De video staat sinds 9 februari online en heeft meer dan 140.000 kijkers betoverd. De aanbiddelijke puppy ogen zullen vast gepaard gaan met aah.. en awwh…

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.