Do it yourself: Drie services om je eigen Facebook pagina te creëren

23 november 2011, 08:30

Vorige week wilde ik voor de verkoop van een aantal laarzen een Facebook pagina maken. Dit wilde ik zelf doen zonder er een bureau voor in te huren. Aangezien ik geen verstand heb van het creëren van een Facebook pagina ben ik een aantal services gaan uitproberen: PageModo, ShortStack en North Social. Drie services die het mogelijk maken om zonder programeer kennis je eigen Facebook pagina te creëren.

PageModo

De goedkoopste service van de drie services is PageModo. PageModo is gratis voor één op maat gemaakte Facebook tab. Echter wordt er dan wel een link onder de pagina geplaatst met daarin Powered by Pagemodo. Om hiervan gebruik te maken dien je in te loggen op pagemodo.com met je Facebook account. Daar kan je direct via een eenvoudige interface aan de slag met het ontwikkelen van je Facebook pagina. Een aantal opties binnen pagemodo zijn; standard templates, uploaden, aanpassen van plaatjes, toevoegen van tekst, het aanpassen van kleuren en het toevoegen van video’s. Via een eenvoudige knop heb je de mogelijkheid om de Facebook pagina meteen live te zetten. Naast de gratis account biedt Pagemodo ook een betaalde account, met meer features en zonder Pagemodo vermelding aan. Dit begint al vanaf 4,19 dollar per maand.

North Social

North Social is in beginsel de duurste van de drie services. De service is gebouwd om eenvoudig promoties kenbaar te maken via Facebook. Hierbij kan je denken aan een groep coupon en exclusieve actie. Je kan eenvoudig starten met North Social door in te loggen op Facebook en op “Sign up” te klikken op de website northsocial.com. De service biedt niet de mogelijkheid om gebruik te maken van standaard templates. Echter, je kan wel eenvoudig je foto’s en tekst uploaden op verschillende plekken op je Facebook pagina. Daarnaast kan je de foto’s bewerken door klik gebieden aan te geven of share en like buttons toe te voegen. North Social kan de eerste 14 dagen gratis worden uitgeprobeerd. Daarna dien je abonnementskosten te betalen (vanaf 19,99 dollar per maand).

Shortstack

De service die ik uiteindelijk heb gebruikt voor de verkoop van de kelim laarzen is Shortstack. Shortstack biedt de mogelijkheid om eenvoudig via een interface je facebook pagina design te creëren. Je kan ervoor kiezen om je eigen template te creëren door foto’s en tekst toe te voegen, maar je kan ook uit een aantal standard templates kiezen. Starten met shortstack kan eenvoudig door in te loggen op je facebook account op shortstack.com. In de interface van shortstack kan je eenvoudig je logo, foto’s en tekst uploaden. Daarnaast biedt shortstack een aantal widgets aan waardoor je bijvoorbeeld formulieren kan creëren of een Google maps kaart kan toevoegen aan je Facebook pagina. De facebook pagina kan bij shortstack eenvoudig live worden gezet door op de knop “publish changes” te klikken. Shortstack is in beginsel gratis, wanneer je meer widgets wilt gebruiken of de statistieken van je Facebook pagina wilt bekijken dien je abonnementskosten te betalen. Het goedkoopste abonnement is 15 dollar per maand. Wanneer je meer dan 25.000 likes hebt, dien je een duurder abonnement af te nemen.

Bron: Inc.com, 2011

Daan Koek
Founder & CEO bij Aimy

Daan Koek heeft veelzijdige ervaring op het gebied van online marketing, E-commerce, SaaS software en logistics. Momenteel verantwoordelijk voor het SaaS bedrijf Aimy. In het verleden is Daan uitgeroepen tot Marketing Talent van Nederland.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Abel van de Meulder

  Zelf heb ik er ook al naar gekeken en het is inderdaad lastig om een goede gratis dienst te kiezen, waarmee je zo’n pagina kunt aanmaken.

  Prettig dus dat het wordt uitgezocht en er een mening over wordt gegeven. Dank hiervoor.


  23 november 2011 om 08:56
  Ronald Krijgsman

  Ik zat evebals Rogier ook te denken aan WordPress. Voor WordPress zijn er tal van plug-ins te vinden, waaronder één voor Facebook. Overigens is niet alles gratis, voor sommige plug-ins moet betaald worden. Dit is het meestal ook wel waard.


  23 november 2011 om 15:15

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!