Do it yourself: Drie services om je eigen Facebook pagina te creëren

Do it yourself: Drie services om je eigen Facebook pagina te creëren
, Aimy

Vorige week wilde ik voor de verkoop van een aantal laarzen een Facebook pagina maken. Dit wilde ik zelf doen zonder er een bureau voor in te huren. Aangezien ik geen verstand heb van het creëren van een Facebook pagina ben ik een aantal services gaan uitproberen: PageModo, ShortStack en North Social. Drie services die het mogelijk maken om zonder programeer kennis je eigen Facebook pagina te creëren.

PageModo

De goedkoopste service van de drie services is PageModo. PageModo is gratis voor één op maat gemaakte Facebook tab. Echter wordt er dan wel een link onder de pagina geplaatst met daarin Powered by Pagemodo. Om hiervan gebruik te maken dien je in te loggen op pagemodo.com met je Facebook account. Daar kan je direct via een eenvoudige interface aan de slag met het ontwikkelen van je Facebook pagina. Een aantal opties binnen pagemodo zijn; standard templates, uploaden, aanpassen van plaatjes, toevoegen van tekst, het aanpassen van kleuren en het toevoegen van video’s. Via een eenvoudige knop heb je de mogelijkheid om de Facebook pagina meteen live te zetten. Naast de gratis account biedt Pagemodo ook een betaalde account, met meer features en zonder Pagemodo vermelding aan. Dit begint al vanaf 4,19 dollar per maand.

North Social

North Social is in beginsel de duurste van de drie services. De service is gebouwd om eenvoudig promoties kenbaar te maken via Facebook. Hierbij kan je denken aan een groep coupon en exclusieve actie. Je kan eenvoudig starten met North Social door in te loggen op Facebook en op “Sign up” te klikken op de website northsocial.com. De service biedt niet de mogelijkheid om gebruik te maken van standaard templates. Echter, je kan wel eenvoudig je foto’s en tekst uploaden op verschillende plekken op je Facebook pagina. Daarnaast kan je de foto’s bewerken door klik gebieden aan te geven of share en like buttons toe te voegen. North Social kan de eerste 14 dagen gratis worden uitgeprobeerd. Daarna dien je abonnementskosten te betalen (vanaf 19,99 dollar per maand).

Shortstack

De service die ik uiteindelijk heb gebruikt voor de verkoop van de kelim laarzen is Shortstack. Shortstack biedt de mogelijkheid om eenvoudig via een interface je facebook pagina design te creëren. Je kan ervoor kiezen om je eigen template te creëren door foto’s en tekst toe te voegen, maar je kan ook uit een aantal standard templates kiezen. Starten met shortstack kan eenvoudig door in te loggen op je facebook account op shortstack.com. In de interface van shortstack kan je eenvoudig je logo, foto’s en tekst uploaden. Daarnaast biedt shortstack een aantal widgets aan waardoor je bijvoorbeeld formulieren kan creëren of een Google maps kaart kan toevoegen aan je Facebook pagina. De facebook pagina kan bij shortstack eenvoudig live worden gezet door op de knop “publish changes” te klikken. Shortstack is in beginsel gratis, wanneer je meer widgets wilt gebruiken of de statistieken van je Facebook pagina wilt bekijken dien je abonnementskosten te betalen. Het goedkoopste abonnement is 15 dollar per maand. Wanneer je meer dan 25.000 likes hebt, dien je een duurder abonnement af te nemen.

Bron: Inc.com, 2011


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Zelf heb ik er ook al naar gekeken en het is inderdaad lastig om een goede gratis dienst te kiezen, waarmee je zo'n pagina kunt aanmaken.
  Prettig dus dat het wordt uitgezocht en er een mening over wordt gegeven. Dank hiervoor.

  geplaatst op
 • Een andere handige optie is om WordPress (CMS) te gebruiken en om die omgeving uit te breiden met de plugin facebook Tab Manager. Hierdoor kan je zeer eenvoudig zelf pagina's binnen WordPress maken en deze in facebook oproepen.Eigenlijk zijn de mogelijkheden daarna onbeperkt. De plugin is gratis (http://wordpress.org/extend/plugins/facebook-tab-manager/) en je hebt de data in eigen beheer! Je WordPress installatie moet wel op een SSL-omgeving staan. Op deze manier heb ik voor diverse klanten pagina's gemaakt inclusief formulieren, carrousel, etc.

  geplaatst op
 • Ik zat evebals Rogier ook te denken aan WordPress. Voor WordPress zijn er tal van plug-ins te vinden, waaronder één voor Facebook. Overigens is niet alles gratis, voor sommige plug-ins moet betaald worden. Dit is het meestal ook wel waard.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.