Maak je eigen bedrijfspagina op Google+

8 november 2011, 07:23

Eindelijk, na de introductie in juni zocht iedereen naar een zakelijke toepassing van Google+. Eerst mocht Ford er wel op, toen waren ze weer even weg.

Gisteren heeft Google+ de aanval op andere netwerken geopend door de bedrijfspagina’s en merkenpagina’s te lanceren.

Uiteraard ben ik er meteen mee aan de slag gegaan en hieronder een korte stap-voor-stap begeleiding over hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Google+. Het is eigenlijk zo simpel, een kind kan de was doen.

[h4]Stap 1: Kies voor de create-pagina van Google+[/h4]

https://plus.google.com/pages/create

[h4]Stap 2: Kies een categorie[/h4]

Ik heb gekozen om er eentje aan te maken voor Social Media Club Eindhoven (SMC040). De categorie is dan Bedrijf, instituut of organisatie.

[h4]Stap 3: Aankleden[/h4]

Je kunt nu op je profiel een beschrijving (maximaal 10 woorden) en een logo plaatsen. Dit logo kan overigens alleen een vierkante vorm hebben.

[h4]Stap 4: Maak het bekend (delen)[/h4]

Vervolgens kun je de nieuwe pagina delen onder je kringen. Als niemand het kent zal er ook niemand komen.

[h4]Stap 5: En dan?[/h4]

Nu heb je ineens bij je Google+ account de mogelijkheid om onder een andere account te plussen (hoe moet je het noemen eigenlijk)

[h4]Wat mis ik nog?[/h4]

Natuurlijk, het is de eerste versie, maar ik mis nog wel een paar dingen.

Meerdere beheerders

Het is niet mogelijk, of in ieder geval niet te vinden, om meerdere beheerders voor een bedrijfspagina aan te maken.

Automatische content vanuit je website koppelen

Voor een platform als Marketingfacts zou het erg makkelijk zijn om de berichten automatisch vanuit een Feed te publiceren op Google+. Deze functie heb ik ook nog niet gevonden.

[h4]Google promovideo[/h4]

Google zou Google niet zijn, of in dit geval YouTube, om er ook een leuke promo-video van te maken van een fietsenhandelaar.

Opvallend of eigenlijk voor de hand liggend is het credo van Google Pages aan het einde van de video:

Businesses don’t make people happy. People do.

[h4]En nu?[/h4]

Nu gaan we natuurlijk massaal bedrijfspagina’s aanmaken. We gaan dit allemaal vermelden op onze websites en het zal ook wel trending topic worden op Twitter. Dus ik hoor graag jullie ervaringen en degene die als eerste heeft gevonden hoe je meerdere beheerders voor een page kunt maken krijgt een lunch aangeboden op het hoofdkantoor van Marketingfacts.

Wordt vervolgd…

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

36 Reacties

  Marijn

  Volgens mij mis ik een optie om een persoonlijke url te creëren. Of zie ik iets over het hoofd?


  8 november 2011 om 06:18
  Jan Willem Alphenaar

  He Marijn, die mis ik ook nog ja.


  8 november 2011 om 06:19
  Menno

  Meerdere beheerders is mogelijk door je gebruikersnaam en wachtwoord aan je collega’s te geven. Heb nu al trek in de lunch. 😉


  8 november 2011 om 06:24
  Jan Willem Alphenaar

  Helaas Menno, dat bedoelde ik niet 🙂

  Het gaat om het koppelen van meerdere persoonlijke accounts aan een bedrijfsaccount voor beheer.


  8 november 2011 om 06:26
  André Scholten

  Jij hebt een circle “stomme mensen” 😀


  8 november 2011 om 07:45
  Gerben

  Alles voor een lunch:)

  Wanneer je als beheerder van de google.apps account inlogd kun je volgens mij beheerders toevoegen voor ook je googleplus-account.


  8 november 2011 om 07:56
  gpoorte

  @andrescholten jij niet dan? :p


  8 november 2011 om 08:08
  Maarten Peetoom MBA

  Simpele methode om meer beheerders aan te koppelen: Maak een aparten login voor de Google+ van je bedrijf en geef alle beheerders de login + password.

  MvG Maarten


  8 november 2011 om 08:13
  gpoorte

  @Maarten

  je wil toch niet steeds opnieuw inloggen en ‘schakelen’ tussen diverse accounts?


  8 november 2011 om 08:14
  Maarten Peetoom MBA

  Zag het ook meer als een noodoplossing.


  8 november 2011 om 08:36
  Rowena

  SearchEngineLand: “Perhaps most important is that right now, whoever creates your page will be the sole owner of that page, for your company. They won’t have a way to let someone else manage it.

  This will change in the near future. But for the time being, it means that if you have a dedicated social media manager, that person should use their personal account to create your company page.”


  8 november 2011 om 08:45
  Ton?i

  Vreemd genoeg lukt het (mij) niet om mensen te volgen (aan kringen toevoegen) tenzij ze de pagina/het bedrijf al volgen… klopt dat? Zo ja, lijkt mij een bug of zal dit expres zo gebouwd zijn?


  8 november 2011 om 08:52
  Victor

  Handige samenvatting.

  Ben alleen wel benieuwd wie er in je Kring “stomme mensen” zitten…


  8 november 2011 om 09:00
  Sewdath

  Niet goed over nagedacht door Google. Als je business pages als functionaliteit aanbiedt, moet je ook nadenken over hoe bedrijven in elkaar zitten.

  Nog zoiets: introduceren ze Direct connect,werkt het (voor mij) nog niet! Lukt het jullie wel om Google Direct connect te gebruiken? Zelf zeggen ze erover:

  “Google+ Direct Connect bevindt zich nog in de experimentele fase en het werkt nog niet voor elke Google+–pagina. Ook hebben sommige gebruikers geen toegang tot Direct Connect. Na verloop van tijd zal Direct Connect meer algemeen beschikbaar worden.”

  Voor +Pepsi zou het moeten werken volgens Google


  8 november 2011 om 09:16
  Jan Willem Alphenaar

  @andriesscholten @ Victor

  De kring met stomme mensen bestaat uit vijf personen die ik enorm stom vindt.

  Ik stuur ook alleen de grootste bagger naar die kring.


  8 november 2011 om 10:01
  Jan Willem Alphenaar

  vindt=vind


  8 november 2011 om 10:03
  Victor

  @jwalphenaar Eigenlijk best een logische Kring…


  8 november 2011 om 11:14
  Niels Aarts

  Ik was mijn pagina al binnen 5 minuten kwijt tot ik er achter kwam dat hij hem als vanzelfsprekend direct koppelt aan je prive account en je daar goed moet zoeken om hem te beheren.. dat was nog niet heel duidelijk!

  Verder zie ik nog geen mogelijkheid om andere profielen/sociale media te koppelen zoals bv het twitter account of linkedin profiel.. iemand die daar al wat op heeft gevonden?


  8 november 2011 om 12:55
  Jacco Valkenburg

  Wat mij opviel is dat er geen controle is op de naam van de pagina. Ofwel iedereen kan een bedrijfspagina aanmaken van zijn bedrijf zo lijkt het. Dat wordt een mooi zootje op G+


  8 november 2011 om 14:39
  snube

  @Tonci Van wat ik begrepen heb kun je met een page inderdaad geen mensen volgen (aan kringen toevoegen) die jou nog niet volgen. Ben er nog niet helemaal uit wat ik daarvan vind, maar bij bv. Facebook gaat het ook o.b.v. gevolgd worden (like). Met Google+ is er dus eigenlijk sowieso al een extra mogelijkheid voor bedrijven om mensen te volgen via de kringen.


  8 november 2011 om 14:50
  Marcel

  Google slaat toch de plank mis met deze pagina’s. Het is minimalistisch, onduidelijk en niet echt onderscheidend. Maar google staat ook bekend om de potentie van haar spulletjes. Ze zullen hier ongetwijfeld een wereldsucces van maken.


  8 november 2011 om 16:20
  Jos Jaspers

  @Niels, wellicht heb je iets aan de Chrome extensie SGPLus? Nog niet echt ervaring mee maar het lijkt een integratie van G+ met Twitter en Facebook op te leveren.


  10 november 2011 om 07:34
  tonydebree

  Jan Willem, volgens Google is men druk bezig met multi-admin support op de bedrijfspagina’s en ook met het mogelijk maken van het overdragen van het eigendom van zo’n pagina aan iemand anders. Intussen niets anders te doen dan inderdaad je login-info delen.

  Tip: maak 2 aparte gmail-accounts aan voor bv een Engelstalige en een Nederlandstalige Google+-account en bedrijfspagina.

  Mvg

  Tony

  @tonydebree


  14 november 2011 om 10:04
  Gerben

  Ik hoeverre claim je met een gemaakte pagina je bedrijfsnaam? Wat gebeurt er met generiekere termen als overlijden of feliciteren bijvoorbeeld? Of een term als auto? Als ik een pagina maak in Google+ voor auto, heb ik dan later recht op een direct link naar mijn auto pagina als men in google intikt +auto??

  Met alleen het maken van een pagina heb je nog niks geclaimd volgens mij, alleen heb je het geclaimd als je ook de Google Direct connect badge hebt geplaatst op EEN pagina, en Google ken die link toe. Je linkt dan vanuit je Google+ pagina ook naar je website met een url.

  Verder: ik kan dus meerdere paginas maken en meerdere termen proberen te claimen voor Google+?? Ik kan namelijk meerdere Google Direct connect Badges plaatsen.

  Iemand?


  14 november 2011 om 10:06
  pvoogt

  Bedrijfspagina’s zijn naar mijn mening ook meteen een van de belangrijkste redenen waarom Google+ wel gaat slagen.

  Bedrijven kunnen een Social Network namelijk (mede) maken, door hun potentiële fans aan te sporen lid te worden van hun bedrijfspagina. Zoals The Voice er ongetwijfeld aan heeft bijgedragen dat veel mensen een Facebook account aan hebben gemaakt of deze actiever zijn gaan gebruiken.

  En waarom bedrijven dat zouden doen voor Google+? Omdat ze beloond worden natuurlijk! Beloond door Google AdWords. Beloond in de vorm van relevantere advertenties, want voorzien van sociale bewijskracht. En dus beloond door hogere klikratio’s en conversies, betere kwaliteitsscores en lagere kosten. En laat bedrijven daar nou ontzettend gek op zijn 🙂

  Benieuwd wanneer de eerste TV commercial melding maakt van de Google+ bedrijfspagina. Zou dat nog in 2011 zijn?


  15 november 2011 om 14:20
  Erwin

  Ik heb net een bedrijfspagina aangemaakt op Google+ maar ik heb nu een extra profiel. Ik kwam er niet onder uit om erst een voor mezelf aan te maken (wat ik niet wil) die ik ook maar de naam El rubio heb gegeven en vandaar kon ik pas een Pagina creeren. Ik kan geen optie vinden om direct (zoals op Facebook) een pagina aan te maken en daar beheerders aan toe te voegen. Ik kn natuurlijk zelf een profiel maken maken en van daaruit een pagina te beheren maar dan moet ik de andere beheerder de inloggegevens van mijn persoonlijke profiel geven..

  Doe ik iets fout of is dit gewoon onhandig.


  25 november 2011 om 11:58
  mike

  hallo diit is mijn site


  12 november 2012 om 18:44
  Maxime

  Hi !

  Kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn bestaande youtube account kan koppelen aan mijn net aangemaakte google+ bedrijfspagina?


  22 december 2013 om 21:12
  Mathieu Raemaekers

  Inmiddels zoek ik al minimaal 5 (vijf) uren om te ontdekken hoe je een simpel filmpje opload naar een Google Plus bedrijfspagina.

  Simpel en eenvoudig, dat alles… Tóch?

  Mathieu Raemaekers

  Koppelstraat 50

  6088 ER Roggel

  Email: wotan@dds.nl

  Telefoon: 0475 492010


  10 augustus 2015 om 13:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!