De Europese affiliatemarkt in kaart gebracht

31 augustus 2011, 08:15

In een vergelijkend Europees onderzoek heeft Affiliates4U de affiliatemarkt in 18 landen onder de loep genomen (n=1.000). In de vragenlijst die werd voorgelegd aan de affiliates vroeg men onder andere naar de plannen voor internationale expansie. Van de affiliates die die plannen hadden wil 26 procent naar Duitsland uitbreiden. Ook populair is Ierland (20 procent). Verder laat het rapport zien dat CPA het populairste betalingsmodel blijft (52 procent), en dat 20 procent van de affiliates tussen de €1.000 en €5.000 per maand verdiend. De populairste sectoren blijven retail en travel (resp. 60 en 46 procent). Lees verder voor veel meer stats & grafieken.

Het rapport zelf bevat weinig tekst maar vooral veel cijfers & modellen, vandaar hieronder een lijstje met de meest interessante grafieken:

De populairste affiliate modellen zijn content portalen (21%), datafeeds (12%) en vergelijkingen (12%).

Hoeveel commissie vragen Europese Affiliates per maand?

Bekijk hieronder het gehele rapport:

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

2 Reacties

  mdobro

  Wat leuk om te lezen dat we er ook al in staan, 90% van de response komt uit landen waar we (nog) niet actief zjn.

  Internationalisatie is zeker een aspect dat in de affiliate business steeds belangrijker gaat worden en ik ben van mening dat de Nederlandse publishers ook uitermate met kennis en kunde zijn uitgerust om in het buitenland de concurrentie aan te kunnen gaan.


  31 augustus 2011 om 11:13
  Mdobro

  Ik zie dat mijn opgegeven website niet bij het bericht getoond wordt, om het bovenstaande in context te plaatsen, bijgaande een korte toelichting. Ik ben van Daisycon/Paxz en we zijn in NL, BE, DE en sinds 1juli ook in FR actief als netwerk.


  1 september 2011 om 15:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!