Google visualiseert zoekopdrachten

6 mei 2011, 09:45

Google heeft gisteren Search Globe gelanceerd, een tool waarmee zoekopdrachten worden gevisualiseerd op de wereldbol. De interactieve webapplicatie, die alleen draait op Chrome of andere WebGL browsers, maakt onderscheid tussen de gebruikte talen en het volume. Zoals verwacht is er veel activiteit te zien in Europa, Amerika en delen van Azië, en daarentegen weinig in bijvoorbeeld Afrika. De tool moet developers informeren over hoe gebruikers de zoekmachine inzetten.

Het project is open source, andere developers kunnen de data dus uitlezen en er zelf mee aan de slag gaan. Ingezoomed op Europa is te zien dat er over heel Nederland goed gebruik wordt gemaakt. Amsterdammers zoeken beduidend het vaakst het internet af met Google.

Via LetsGoSocial.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Martin

  volgens mij is het niet per definitie zo dat de Amsterdammers het meeste afzoeken, maar heeft die vertekening vooral te maken met de locatie van datacentra, knooppunten e.d. 🙂


  6 mei 2011 om 10:48
  DannyOosterveer

  Goed punt Martin. Particuliere ISP’s solven wel redelijk goed geografisch afaik, heb je het dan meer over de zakelijke aansluitingen/grote netwerken die via Amsterdam resolven?


  6 mei 2011 om 12:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!