comScore Mobile Year in Review 2010

15 februari 2011, 05:51

We schreven hier al eerder over The Digital Year in Review 2010 van comScore. Gisteren lanceerde comScore een speciale editie waarin wordt teruggekeken op de digitale ontwikkelingen van vorig jaar, maar dan speciaal over mobile (toch al niet zo’n hot topic de afgelopen tijd; “A Game Changing Year for Mobile” schrijven de onderzoekers). In het rapport, dat je hieronder kunt nalezen, véél over de ontwikkelingen van vorig jaar en een vooruitblik naar dit jaar. Niet alleen voor de VS, maar ook vergelijkende cijfers voor UK, Spanje, Italie, Frankrijk en Duitsland.

Wat mooi is; comScore zet de cijfers in perspectief. Dus in het rapport vind je veel trends over het voorbije jaar. En als je oplet, zie je overal stijgende lijnen ;). In smartphone bezit, in mobiel internet gebruik, in de groei van het gebruik van apps. Ook in het rapport (pagina 18) de snelst groeiende categorieen van het gebruik van mobiel. Ja, social networking staat op nummer één met een groei van 56 procent.

Rapport: Mobile Year in Review

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!