Mashable zet toon voor social sharing met Mashable Follow

Mashable zet toon voor social sharing met Mashable Follow

Mashable heeft een luxeprobleem: er is een beetje veel content over een beetje veel onderwerpen. De bezoekers zien door de bomen het bos niet meer en daar moest wat aan gedaan. De oplossing werd gisteren gelanceerd: Mashable Follow. Een nieuwe ‘social layer’ (nee, geen AR) over de site heen die de boel overzichtelijker moet maken en delen gemakkelijker. Inloggen met Facebook of Twitter, bijhouden van je favorieten, mensen volgen die dezelfde content als jij volgen enzovoorts.

Toen ik het filmpje gezien had dacht ik: cool. Dit. Wil. Ik. Ook. Het liefst gisteren al. Nu hebben we hier natuurlijk niet de bezoekersaantallen als Mashable, maar het persoonlijk maken van de content en héél veel van de features die ze hierin hebben gestopt zouden het hier op M! ook aardig doen denk ik. Nóg een todo erbij voor 2011 op de weg naar #werelddominantie ;).

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Leuk om te zien hoe Mashable het geimplementeerd heeft!

  @matthijs neem even contact met mij op. Convers8 heeft namelijk de engine gebouwd om single sign on met multiple social profiles makkelijk te implementeren op websites. We hebben vorig jaar juli een implementatie afgerond op http://www.ictloket.nl met soortgelijke sign in en share features als bij Mashable. ICTloket.nl draait overigens ook op WordPress ;-)

  geplaatst op
 • Ben ik heel negatief als ik iets anders / meer verwacht had na je lyrische post? Vast.

  Wat mij namelijk opvalt is dat het wel gaat op basis van tagging. Wat wil ik volgen. Gewoon 'ouderwets' categorieën en zo. Het probleem is dat veel categorieën niet goed toepasbaar zijn. Ik zou op M! Bijvoorbeeld geen SEO volgen (ik ben geen SEO expert of zwaar geïnteresseerde), maar als ik terugdenk heb ik de laatste maanden wel twee of drie SEO stukken gelezen die ik bijzonder goed vond hier. Die ik niet had willen missen.

  Ik had persoonlijk verwacht dat je follow zou komen op basis van wat anderen lezen en volgen. Door mijn linkedin/facebook/twitter volgers (of mijn eigen selectie daaruit) te laten selecteren voor mij. Immers, als 20 van mijn volgers een bepaald stuk lezen cq. aanraden wil ik dat ook lezen. Nu is Twitter een beetje mijn 'social readinglist', maar dat valt nog vies tegen omdat ik gewoon lang niet alles meer zie langskomen. Die human filtering mis ik hier dus beetje in.

  Dus de opzet is op zich leuk en nuttig. Iets dat we veel meer zouden moeten doen. Echter denk ik dat je al een stap verder kan gaan.

  geplaatst op
 • Hahaha, I'm on a horse.
  Hoe Spicy en Old kun je zijn. Briljante video!

  geplaatst op
 • Ik heb me aangemeld hoor, want dit wil ik wel eens in actie zien. Geweldig idee, wat toepasbaar is voor veel soorten sites, die verschillende soorten content brengen.

  geplaatst op
 • Thanks admin good sites…

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.