Inzenden SpinAwards 2010-2011 van start

1 februari 2011, 10:13

De inzendtermijn voor de dertiende editie van de SpinAwards is officieel geopend. Concepten of campagnes die aan te merken zijn als interactieve communicatie kunnen meedingen naar een SpinAward. Inzenden gaat zoals gebruikelijk via spinawards.nl. De laatste dag om werk in te zenden, is maandag 28 februari 2011. Voorzitter Stephan Fellinger: “In tegenstelling tot de traditionele media, waar de crisis flink toesloeg, heeft de online branche qua omzet een prima jaar achter de rug. Maar zijn we als groep ook in staat creatief weer een stap omhoog te maken? We zijn daarom extra nieuwsgierig naar het niveau van de inzendingen dit jaar.”

Beste sociale media concept

De SpinAwards krijgen er dit jaar een categorie bij: Beste sociale media concept. Deze categorie beloont creatieve concepten die gebruikmaken van sociale media, zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Hyves en Foursquare. Hiermee komt het totaal aan categorieën nu op zeven. Daarnaast worden nog vijf special SpinAwards en twee vakprijzen uitgereikt.

Jong Talent

De SpinAward voor ‘Beste jong talent’ is voortaan een ‘Special SpinAward’. Deze prijs is bedoeld voor nog studerend, aanstormend creatief talent. De genomineerden voor deze categorie worden via speciale regionale voorrondes geselecteerd.

België

Sinds vorig jaar is ook Belgisch werk welkom bij de SpinAwards. Deze editie hoopt de organisatie dan ook nog meer inspirerend interactief werk uit België te mogen ontvangen. Gezien het feit dat Belgisch werk ook op internationale festivals regelmatig in de prijzen valt, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Naast de deelname van kandidaten uit België, is ook een deel van de juryleden dit jaar afkomstig uit België.

SpinAwards Inspiration Days

Ook dit jaar kunnen geïnteresseerden weer genieten van de presentaties van de genomineerden tijdens de SpinAwards Inspiration Days op 22 en 23 maart. Dankzij de betrokken sponsoren zijn deze inspirerende dagen gratis toegankelijk. De Inspiration Days zijn ook via SpinAwards TV live te volgen op onder andere SpinAwards.nl.

SpinAwards Night

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de SpinAwards Night op donderdagavond 7 april 2011. De uitreiking en het feest vinden plaats in de Gashouder in Amsterdam. Kaarten hiervoor zijn binnenkort te bestellen via de website.

Disclaimer: Zelf zit ik in de jury voor Jong Talent. Heel veel zin in!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!