Optische illusies, mockumentaries en virale video’s in een nieuw programma van Upload Cinema

Optische illusies, mockumentaries en virale video’s in een nieuw programma van Upload Cinema
, Novocortex
@fenenko

Online video verdringt langzamerhand de traditionele televisie. Dankzij Upload Cinema komen de beste web films ook in de bioscoop. Het nieuwe programma van Upload Cinema heet ‘Net Echt’ en zit vol met virale video’s. Van hoaxes en mockumentaries tot optisch bedrog en ‘dat kan niet waar zijn’. Wil je inspiratie opdoen voor jouw online campagnes? Kom op 1 november (ma) naar één van de 15 bioscopen waar Upload Cinema draait.

Zo lang film bestaat worden er al loopjes genomen met de werkelijkheid: wat echt lijkt is fake en omgekeerd. Ook op het web geldt dat niets is wat het lijkt. Het nieuwe programma van Upload Cinema heet ‘Net Echt’ en zit vol met trucage, illusies en andere vormen van manipulatie. ‘Net Echt’ draait in 15 Nederlandse steden – van Amsterdam en Utrecht tot Arnhem en Enschede, van Rotterdam en Eindhoven tot Groningen. De meeste voorstellingen vinden op 1 november ’s avonds plaats. Meer info en reserveren – op UploadCinema.net. Hier zijn enkele voorbeelden van online video’s die in het “Net Echt’ programma zitten.

Fake Mini viral. In deze viral wordt de nep-of-echt discussie in de video zelf gevoerd.


Cannonbells. Truckjes in virale video’s worden steeds complexer en spectaculairder.


Ook de Nederlandse virale klassiekers mogen niet ontbreken, zoals ‘Snelweg platgooien’ door Max the Hacker.


Als je Upload Cinema nog niet kent, leg ik de formule even uit. Elke eerste maandag van de maand presenteert Upload Cinema een programma vol bijzondere en leuke web films in filmtheaters. Elke maand is er een nieuw thema. De UC community stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur. Om lid van de UploadCinema community te worden, ga naar Uploadcinema.net, of word fan van UploadCinema op Facebook.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.