Kiezen: UitzendingGemist in oude of nieuwe stijl

Kiezen: UitzendingGemist in oude of nieuwe stijl

Wow!” zei Wouter Glaser van Hyves op Twitter toen hij de nieuwe beta-omgeving van UitzendingGemist zag. “Beter, mooier, sneller”, dat vinden de makers er zelf van. Wie nu naar UitzendingGemist gaat, kan de nieuwe site dus in beta zien draaien maar ook kiezen om terug te gaan naar de oude site. Dat is leuk en mooi, want dan kun je vergelijken en misschien zijn er nog wel wat design guru’s in het huis die er wat zinnige dingen over kunnen zeggen. Verder dan ‘mooi’, ‘kan beter’ of ‘kak wat lelijk’ kom ik zelf eigenlijk meestal niet…

20 september ging UitzendingGemist al live in beta. De twee versies van de website waren toen van elkaar gescheiden, maar pas vanaf vandaag krijg je de optie om de nieuwe te zien of bij de oude te blijven (en die keuze ‘vast’ te zetten). De nieuwe website heeft een archief vanaf 01 juli 2010. Voor het oude archief heb je de oude website nog nodig.

De NPO kan ‘nog niet met zekerheid’ zeggen wanneer het hele archief om is en spreekt, bij monde van Gerald van der Wijngaart (NPO Marketing Internetcoördinatie) over een ‘technisch complex traject’. Voor de nieuwe site waren er volgens Van der Wijngaart twee doelstellingen: een betere beeldkwaliteit en vinden wat je zoekt. Wat er tot nu toe in de reacties terugkomt is dat mensen gemakkelijker de programma’s vinden die ze zoeken en dat ze verleid worden om andere programma’s te bekijken.

UitzendingGemist Nieuw

UitzendingGemist Oud


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.