SlideshareReview (94): Innovatieve merken

16 september 2010, 03:05

Alles draait om de eenvoud. Bloomsberg Businessweek vroeg het aan 1600 mensen: Welk bedrijf is het meest innovatief? De presentatie is al net zo eenvoudig: 25 sheets met de vaakst genoemde bedrijven. Oudgediende IBM wordt nog steeds als innovatief gezien. Innovatie blijft belangrijk. In de presentatie wordt Michael Porter aangehaald: “Innovation is the central issue in economic prosperity”.

Top 25 Innovators 2010: A Case Study in Brand Awareness

Noot: de ranking van de innovatieve bedrijven is gebaseerd op vragen aan managers waarbij een innovatiefbedrijf binnen een andere bedrijfstak mocht worden genoemd. Het si daarmee dus geen peer-ranking. Weten wie er op nummer 1 staat? Even de slides doorlopen, krijg je gelijk wat inspiratie kado.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

1 Reactie

    Pascal

    Ben het niet met de nr.1 eens. Zo innovatief is Apple al lang niet meer.


    16 september 2010 om 05:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!