SlideshareReview (93): Beter zoeken!

9 september 2010, 02:54

Veel bedrijven geven een berg geld uit aan allerhande advertentieprogramma’s op het internet, in de hoop dat hun website hoog in de zoekresultaten komt. Maar het resultaat is onzeker (en geef toe, wie kijkt er ooit op pagina 2 van de zoekresultaten?) en het blijkt dat op betaalde site-vermeldingen tien keer zo weinig wordt geklikt als op ‘normale’ zoekresultaten. Voldoende redenen om extra aandacht te besteden aan het optimaliseren van je site ten behoeve van de verschillende zoekmachines.

Introduction to SEO

View more presentations from randfish.

Rand Fishkin, auteur van het al meer dan een miljoen keer gelezen PDF-boek “The Free Beginner’s Guide To Search Engine Optimization” maakte een wat saaie maar erg degelijke presentatie over dit onderwerp: SEO.

In 150 slides worden alle ins en outs van het verbeteren van je website behandeld. Erg leerzaam zijn vooral de pogingen om er een vinger achter te krijgen op welke zaken Google let bij het ‘ranken’ van de zoekresultaten. Wat zorgt ervoor dat jouw site bovenaan staat, en hoe kun je je site daarop aanpassen?

Verplichte kost voor iedereen die zelf aan de slag wil met zijn site.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!