Brekend: Zo ziet de iPhone 4 er uit als je hem laat vallen

8 juli 2010, 10:03

“Glas breekt als het valt, zo ook de iPhone 4. http://yfrog.com/15ttsuj #fail #iphone4 #apple #weesgewaarschuwd.” Dat schreef Gert-Jan Munneke vanmorgen op Twitter. Erg lang heeft Munneke niet van zijn nieuwe iPhone 4 kunnen genieten. De hoogte van de val was ongeveer een meter. Munneke is bedroefd. En iedereen is gewaarschuwd.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

39 Reacties

  Jeroen van der Schenk

  Hier moet een organisatie als carglass op inspringen. Gouden handel….


  8 juli 2010 om 10:10
  Tim Huijbers

  Jeroen, ik denk niet dat HPX2 hars dit sterretje nog kan repareren 😉


  8 juli 2010 om 10:14
  maurits van eeghen

  *Is benieuwd of Apple een webcare team heeft* #zandindemotorvanprmachine


  8 juli 2010 om 10:20
  Sebas

  Hoe kan dit nou? Ik heb mijn 3GS echt heel vaak laten vallen van zeker een meter hoogte en nooit een krasje of zo.. Je weet niet of die hem echt maar 1x heeft laten vallen.


  8 juli 2010 om 10:22
  mgvandenbroek

  @Sebas: Een combinatie van zwaartekracht en idioterie. Ik laat mijn telefoon denk ik wel 1x per week stuiteren. Het is en blijft een gebruiksvoorwerp, heel belangrijk, dat wel.


  8 juli 2010 om 10:25
  Remi

  @Sebas, Ik heb gezien hoe blij Gert-Jan met zijn telefoon was en kan je verzekeren dat hij hem niet expres stukgemaakt heeft 😉


  8 juli 2010 om 10:31
  Barry

  @Sebas omdat het ander glas is bij de 4G


  8 juli 2010 om 10:51
  Arthur

  Na het lezen van dit bericht per ongeluk mijn glas cola laten vallen. Volledig aan diggelen….. Kan me niet aan de indruk ontrekken dat ieder “nieuwtje” van Apple iets vaker wordt uitgemeten op deze site dan andere merken/ontwikkelingen. Ben een erg groot fan van MF, maar moet toch echt hard nadenken hoe ik dit nieuwsfeit moet plaatsen…..


  8 juli 2010 om 11:25
  mgvandenbroek

  @Arthur: Terechte opmerking, heb er ditmaal voor gekozen een keer kort van stof te zijn en misschien verdient het beeld meer uitleg dan 3 regels. Vat het niet te ‘zwaar’ op. Zie het vooral in het licht van de recente ontwikkelingen rondom de slechte ontvangst en de bizarre reactie van Apple daarop. Voor een bedrijf dat zijn word of mouth en buzz zo zorgvuldig timet geldt: hoge bomen vangen veel wind. En als je dan een apparaat maakt dat eigenlijk gewoon niet goed is, dan krijg je het een keer terug. Dat is nu aan het gebeuren.

  Ik geloof dat wij hier op M! niet echte Apple fan boys of believers zijn, maar inderdaad ook zeker geen bashers. Zelf heb ik een HP en Nokia. Zou best een iPhone willen. Denk aan zo een met een plastic scherm. Hoewel: toen ik onlangs de iPhone van een vriend van me per ongeluk op de grond liet vallen, deed ie helemaal niets meer. Heeft me een hoop geld gekost 😉


  8 juli 2010 om 11:30
  Paulo Lopes

  verzekering?


  8 juli 2010 om 11:37
  Mark de Bruin

  Even Apeldoorn bellen….


  8 juli 2010 om 12:16
  Phileas

  Wel met rechts bellen he! Of was het nou links?


  8 juli 2010 om 12:27
  erik

  Ik heb dit ook met mijn iphone 3gs gehad. je kunt hier bij diverse winkels gewoon een nieuw scherm op laten plaatsen. kosten voor mij waren toen geloof ik 75,-

  ik neem aan dat dit ook kan voor de Iphone 4


  8 juli 2010 om 12:33
  mrkoetje

  a.h.v het breukpatroon kunnen we constateren dat hier voorgespannen/gehard glas is toegepast. dit glas breekt zodra je in de “voorspanning” komt (midden van het glas). dit bereik je eigenlijk alleen maar door met een puntig hard voorwerp hard op het glas te stoten, of de zijkant van het glas te raken.

  dit laatste lijkt gebeurd te zijn. je kan dit op 2 manieren benaderen.

  1) met een gewone lichte plastic telefoon gebeurt dit niet of met een flinke rand erom, maar dan is het niet meer zo’n vreselijk mooie telefoon.

  2)je hebt een “minicomputer” op zak, dit is een andere benadering dan je ouderwetse nokia.

  als je een ipad of laptop laat vallen issie ook stuk.


  8 juli 2010 om 13:00
  Arthur

  @matthijs 😉 Neem mijn opmerking ook niet te zwaar. Heb scheurtjes in mijn blackberry storm (drama) dus was eigenlijk gewoon blij dat de Iphone ook (gelukkig) kapot gaat als je hem laat vallen;-) Keep up the good work!


  8 juli 2010 om 13:27
  Lia

  Mijn iPhone is ondertussen al wel 15x gevallen en heeft nog geen deukje. Lijkt wel gevalletje van pech dus.


  8 juli 2010 om 14:21
  RoelC

  Volgens Steve Jobs is dit helemaal niet waar en is er een klein probleem met de software wat bij de volgende update verholpen wordt! Mijn hemel wat een puinhoop. Maareuh, hoe is de ontvangst nu?


  8 juli 2010 om 15:02
  Mischa

  Weer zo’n onzin artikel van Matthijs van de Broek. Haalt niveau MF ver naar beneden.


  8 juli 2010 om 15:40
  Tommie

  Matthijs van de Broek,

  je denkt aan een iphone met een plastic scherm?….

  Waar heb je die gezien? Een namaak iphone uit China of zo? Elke generatie iPhones hebben namelijk allemaal echt glas als scherm.


  8 juli 2010 om 16:12
  Barry de Vries

  @Lia: heb je een iPhone4 en ‘m al meer dan 15 keer laten vallen in de korte tijd dat je ‘m hebt? Respect!Ik zou zeggen: maak er een filmpje van, knal het op youtube en inspireer iedere iPhone bezitter om hetzelfde te doen. Kunnen we binnenkort allemaal weer normaal mobiel op internet.

  @RoelC: Je hebt volkomen gelijk. Er is niets van waar en er is helemaal geen probleem met de iPhone. Steve Jobs heeft Chuck Norris ingehuurd en die heeft met een roundhousekick alle problemen naar Android geschopt.

  @Mischa: Hoewel je gelijk hebt en het natuurlijk geen artikel genoemd mag worden is het hilarisch om te zien dat je in je reactie 1 van de grote minpunten laat zien van de iPhone…Je kan er geen berichten mee tikken! (ROFLOL)

  @Tommie: de iPhone wordt geproduceerd (onder zeer erbarmelijke werkomstandigheden) in China. En dat elke generatie iPhone is voorzien van ‘echt glas’ (alsof je het over goud hebt :P) is, zoals dit stukje aantoont, eerder een nadeel dan een pre. Ik heb vaak een dergelijke ster in een iPhone gezien (ook in de 3G) maar eigenlijk nog nooit in een blackberry, htc, samsung of nokia.


  8 juli 2010 om 17:35
  Jos

  Volgens mij is dit een kwaaltje van de iPhone in het algemeen. In mijn omgeving heb ik al meerdere malen gezien dat mensen hun iPhone lieten vallen en direct er zo uitzagen.Dat is het nadeel van dit design, het glas raakt direct de grond. Als je naar veel andere touchscreen phones kijkt zie je dat het scherm net een klein beetje is verzonken of knopjes die uitsteken, dus zal het scherm nooit direct de grond raken.


  9 juli 2010 om 07:31
  Werber

  Barry de Vries (Of Albert)

  Dat de iPhone onder erbarmelijke omstandigheden word gemaakt in China is onzin. Ik werk zelf het gros van het jaar in China en ken de meeste elektronica fabrieken rond Shenzhen. Ook die van Apple al ben ik natuurlijk niet in alle delen geweest.

  Dat je glas een nadeel noemt laat zien dat je geen verstand van techniek hebt, maar er wel een duidelijke mening over denkt te hebben. Glas gebruiken ze niet omdat het chique is maar om de geleiding. Maak de iPhone met een plastic scherm en de gevoeligheid van het scherm is meteen 50% minder.

  Verder wil ik algemeen opmerken dat de iPhone natuurlijk geen telefoon is om lekker ruw mee om te gaan. Maar dat zijn veel dingen niet.

  Als je een stucadoor bent zal je niet een iPhone mee naar je werk nemen. En laat een willekeurige desktop computer van je tafel vallen dan is de kans groot dat hij kapot is. Of niet…

  En zo dus ook met de iPhone. Ik heb het voordeel dat ik door mijn werk vele toestellen kan testen en proberen. HITC, Android toestellen, iPhone, Blackberry, Nokia etc.

  Voor mij staan Blackberry en de iPhone als absolute nummer 1 voor zakelijk en privé gebruik.


  9 juli 2010 om 11:09
  Barry de Vries

  Hey Werber (Of Albert…?)

  Interessant dat je veel in China bent. Nieuwsvoorziening is daar wat matig betrouwbaar heb ik begrepen. Daarom kan je nu je even in Nederland bent misschien de kans te baat nemen om wat oud nieuws te lezen. Bijvoorbeeld over zelfmoorden van fabrieksmedewerkers van Apple, of over hun 12 urige werkdag voor het super salaris van wel $ 100,- p/m. Even Google gebruiken (en eens niet Baidu) en je vindt genoeg.

  Ik heb idd geen enkele verstand van techniek, geleiding en voor/nadelen van glas boven plastic. Ik ken ook geen stucadoors, maar wel heel veel mensen met een stukke iPhone. Tenslotte weet ik bijna zeker dat Gert-Jan nog nooit in zijn leven een plafond heeft gladgestreken.

  Wellicht kan je de unieke voordelen van de iPhone voor de zakelijke gebruiker opsommen? Maar dan graag ook echt uniek, dus wat je wel zakelijk kan op de iPhone maar niet op de andere toestellen die je noemde. Eens kijken of jij, als telecom professional tot een langer lijstje komt dan mijn lijstje met unieke nadelen…en ik ben geen telecom specialist, zoals jij..


  9 juli 2010 om 12:10
  venturo

  Barry > ben jij het? of ben ik jou… hahahah gelukkig is het weekeinde


  9 juli 2010 om 12:14
  barry de vries

  @Albert: Ni hao. Het is voor mij eenvoudiger om mezelf te blijven. Doe jij dit dan ook? Dan kan Werber, Werner of 1 van zijn andere persoonlijkheden gewoon ook zichzelf blijven.


  9 juli 2010 om 12:32
  Yvonne

  @Barry de Vries

  Als je zelf eens goed zou lezen zou je weten dat die zelfmoorden te maken hebben met een geweldige levens verzekering die ze bij Apple kregen. Door dood te gaan krijgt hun familie een enorme hoeveelheid geld.

  Het is dus juist de westerse sociale maatstaf die deze mensen het leven heeft gekost.

  En nu terug naar je hok!


  9 juli 2010 om 16:33
  venturo

  Beste redactie deze ‘Yvonne’ (alias nummer 182) is een rabiate idioot die mijn MF profiel gebruikt om anderen (barry) belachelijk te maken. Kunnen jullie op basis van ip deze dorpshgek trachten te weren?


  10 juli 2010 om 08:20
  barry de vries

  @albert: dat is toch wel duidelijk. Als iemand denkt dat er geen relatie bestaat tussen lange werkdagen, laag loon en zelfmoorden. Nee joh, de secundaire arbeidsomstandheden zijn te goed: daardoor komt het.

  Maar goed, ik ga met liefde terug naar mijn hok, in de gelukzalige wetenschap dat de primaire levensomstandigheden daar te allen tijden beter zijn dan buiten mijn hok….Yvonne komt daar namelijk nooit!


  10 juli 2010 om 09:15
  T. van der Meer

  Barry

  Het klopt dat die Chinezen die zelfmoord hebben gepleegd het deden zodat hun familie het verzekerings geld zou opstrijken.


  11 juli 2010 om 17:33
  mgvandenbroek

  @Albert: Daar gaan we even naar kijken!


  12 juli 2010 om 04:30
  barry de vries

  @t.van der meer: Tegen zulke sterke argumenten kan ik niet op. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat mensen zelfmoord plegen ten gevolge van uitbuiting. Althans niet in een Apple fabriek.

  Wist je trouwens dat Apple zo cool is, dat wetenschappers momenteel aan het uitzoeken zijn of ze het broeikas effect kunnen tegengaan, door vanuit elke stad een Apple logo op het wolkendek te projecteren?


  12 juli 2010 om 06:18
  Peet

  Beste Barry, het was juist dat ze NIET werden uitgebuit dat ze zelfmoord hebben gepleegd. Ik heb ook jaren in China gewoond en gewerkt en ben een beetje alergisch geworden voor mensen die enkel oordelen maar geen idee hebben waar het over gaat.

  Het is natuurlijk makkelijk om over uitbuiting te praten maar ondertussen is 90% van jou gebruiks artikelen gemaakt in China inclusief de computer waar je nu op schrijft.

  Als jij zo begaan bent met het welzijn van de Chinezen zou ik me eerder druk maken over die mensen die voor Dell, Samsung etc. werken dan voor de Apple werknemers die daarbij vergeleken als koningen worden behandel


  12 juli 2010 om 10:03
  barry de vries

  @Peet: Dus je verhaal, getikt op de iPhone en (hopelijk) daardoor vol met taalfouten, komt er in het kort op neer dat wat Apple doet niet erg is, want anderen doen nog veel ergere dingen…Ik ben wederom (bijna) met stomheid geslagen door een dergelijke argumentatie. Het plaatst veel, zoniet alle discussies over ethiek in een volkomen ander perspectief…

  Maar goed, inmiddels zijn we wel heel ver off topic. En argument noch humor blijkt enig effect te hebben. In die zin vertoond het Apple fandom grote overeenkomsten met religie. Aangezien artikel 147 nog altijd van kracht is lijkt het mij dan ook beter om te stoppen met deze discussie. Vanuit mij is dit in ieder geval de laatste reactie.


  12 juli 2010 om 12:29
  T. Van der Meer

  barry de Vries,

  Ik denk niet dat u het punt begrijpt. Mensen hebben kritiek op Apple in China terwijl ze zelf elk product gebruiken wat in China is gemaakt. Zo u ook.

  Het is een beetje flauw om de discussie nu opeens om te draaien om zo niet uw ongelijk en onwetendheid toe te geven. Waar trouwens niets mis mee is.

  Er is maar 1 manier voor de mens om te leren en dat is je fouten toe te geven;-)

  Ik raad je aan wat lectuur tot je te nemen wat betreft China en zijn cultuur. Dat geeft je een beter inzicht in de materie.


  12 juli 2010 om 15:18
  T. van der Meer

  @mezelf:

  Schaamteloze Vouten T. Sorry hiervoor.


  12 juli 2010 om 15:21
  Koning Marketing

  Mijn hemel Albert Treur!

  Wat ben je toch een zur calvinist als het even over Apple gaat. Hollandser kan niet; ben je succesvol dan zijn we er tegen.

  Elk stukje op deze site waar Apple in voor komt lig je af te zeiken. En dat terwijl dit bedrijf alleen maar aan het groeien is. Marketingfacts is een marketingsite en niet een zuur links blogje wat gaat over het misgunnen van andermans succes en geluk.

  Maar jij bent dan ook iemand die ooit zei dat iTunes niets zou worden, dat de iPhone niets zou worden, dat de iPad niets zou worden…

  Albert Treur, probeer je eens over je frustraties heen te zetten en bekijk de dingen eens vanuit het vak gebied marketing.

  Wellicht leer je er ook nog wat van;-)


  13 juli 2010 om 12:17
  venturo

  @ Koning Marketing. wat heb je toch een zieke en laffe geest. Maar eh zeg is heb ik iets met je vrouw gehad of zo? 🙂


  13 juli 2010 om 14:57
  Mijn naam

  Wat een kinderachtig gedoe zeg.

  Koning Marketing, jij hoeft niet zo’n reactie te schrijven. Je kan er ook voor kiezen NIET te reageren als je iemand te negatief blijkt te vinden. Je hoeft niemand erop te wijzen of iemand kinderlijk of niet reageert. Dat hebben de meesten hier al heel lang door.

  Albert Treur, en jij moet ook eens volwassen reageren.

  Ik kom vaak op M! en word vaak onpasselijk van die kinderachtige Apple bash opmerkingen van je. Zo heb ik het ook eens gezegd;p


  13 juli 2010 om 16:01
  media

  Jammer dat het nodig is, maar bij deze sluiten we deze non-discussie!


  13 juli 2010 om 16:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!