Verkiezingstweets.nl gelanceerd: Alternatief voor de stemwijzer(s)?

14 mei 2010, 07:13

Verkiezingstweets.nl (een initiatief van Kamertweets.nl) is vandaag gelanceerd. Verkiezingstweets biedt een transparant, actueel en volledig overzicht van alle twitterberichten van alle twitterende kandidaat-kamerleden voor de aankomende verkiezingen. De op het kamertweets platform gebaseerde website biedt een aantal innovatieve diensten, waaronder een uitgebreide zoekfunctie, statistieken en interactiviteit vanuit de site en widget. Momenteel sturen 168 kandidaat-kamerleden hun Twitterberichten het web op. Het aantal Tweede Kamerleden dat door Kamertweets.nl wordt gevolgd is 61.

Transparantie

Het leuke van verkiezingstweets is dat iedereen, “direct” toegang heeft tot de politici en direct kan bekijken hoe de politici communiceren over onderwerpen die de interesse van de zoeker hebben. Dit vormt naar mijn mening een welkome aanvulling op de steeds minder betrouwbare stemwijzers. Deze bleken steeds vaker door de partijen “gebruikt” te worden om goed uit de verf te komen. Kortom wat vinden de politici nu echt!

Hoeveel volgers op Twitter levert een zetel op?

Zoeken

De zoekfunctie van Verkiezingstweets is uitgebreid. Er kan gezocht worden via de tagcloud en zoekopdrachten naar keuze, zoals onderwijs, veiligheid of welke politicus met de trein reist. Zoeken kan per politicus, partij en op het algemene niveau.

Statistieken

In de real-time statistieken op Verkiezingstweets is duidelijk zichtbaar welke partijen en politici actief communiceren en hoeveel volgers zij hebben en, wellicht nog belangerijker, hoeveel Nederlanders de partijen cq politici zelf terug volgen.

Widget

Middels de widget kan iedereen die dat wil een selectie naar keuze uit de Verkiezingstweets opnemen in zijn / haar (hyves) profiel, blog of website. De selectie bestaat uit een gekozen aantal verkiezingstweets, of dat van een specifieke partij, of politicus. Gebruikers cq bezoekers van de widget kunnen direct reageren op Twitterberichten van politici. Ook kunnen de Twitterberichten in de widget direct worden doorgeplaatst op Twitter (retweet).

Ook op mobiel

Verkiezingstweets is geschikt voor alle populaire mobiele apparaten zoals de iPhone, iPad en alle Android toestellen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van de site vinden, feedback is meer dan welkom!

Met dank aan @Aldert voor de foto.

Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg mevia @nieuwbouw20 of @fundament

Categorie
Tags

3 Reacties

  nieuwbouw20

  Wij hopen ook dat door deze site politici beter gaan communiceren (is niet zenden) met de burgers. Het wordt met verkiezingstweets hiermee openbaar en inzichtelijk. Bovendien liggen alle tweets nu vast en kunnen eventueel voor “future reverence” gebruikt worden;-)


  14 mei 2010 om 09:10
  Luc

  Heel mooi! Ik snap alleen niet in welke zin het een aanvulling is op de stemwijzers.


  14 mei 2010 om 17:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!