Whitepaper Indenty: Trends in zoekmachinemarketing 2010

15 januari 2010, 05:29

Zoekmachinemarketing bureau Indenty publiceerde gisteren een whitepaper over de trends in zoekmachinemarketing (SEO. SEA maar ook algemener over online marketing en mobile) met als titel: ‘Zoekmachine marketing trends 2010’ (downloadlink naar pdf, klik hier als je je wilt registreren). Het whitepaper van Chang Kuypers en Peter Schinkel begint met internettrends, gaat over naar trends in zoekmachines en zoekgedrag in hoofdstuk 3, behandelt in hoofdstuk 4 de trends in online marketing om in hoofdstuk 5 en 6 bij de trends in SEA en SEO uit te komen.

“Het web is vandaag de dag nog altijd aan het expanderen. Meer volume, meer zoekopdrachten, meer data, snellere verbindingen, meer advertenties, meer aanbiedingen en meer media. Ook zullen we in de toekomst meer Chinezen en meer overheid op de internetsnelweg gaan tegenkomen.”

Deze eerste zin uit de inleiding lijkt me bijna een Boekestijntje, maar vooruit, het whitepaper is een mooie verzameling trends, facts en figures van de zoekmachine en online marketing markt in Nederland. In hoofdstuk 7, vanaf pagina 28 nog een update over de trends bij zoekreus Google.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!