CDA meldt niets over Commissie Davids op website

14 januari 2010, 10:21

Het land stond een beetje op zijn kop na de resultaten van Commissie Davids over de politieke steun van Nederland aan de oorlog van Irak. Bijna alle politieke partijen gaven direct na de presentatie online hun reactie op het rapport. Bijna.

Op CDA.nl is het laatste nieuwsbericht 9 dagen oud. Geen woord over de commissie of de kabinetscrisis die het tot gevolg had.

Los van de inhoudelijke politieke discussie, die laat ik lekker aan de kamer en het kritische volk over, vind ik dat bijzonder. Op TV worden door je partij wel uitspraken gedaan, online doe je alsof je neus bloedt. Zonde! Veel vinden het een vanzelfsprekende reactie van het CDA, door niks te zeggen zal het wel overwaaien. Ik denk echter dat dit soort methodes online niet lang meer stand zullen houden.

Coalitiegenoot Christenunie heeft wel online een reactie op het rapport geplaatst. Op de nieuwe website van coalitiegenoot PvdA, gebouwd door het bureau waar ik voor werk, staan inmiddels drie blogposts over het rapport met 250 reacties. Ook oppositiepartijen als PVV, D66, SP en VVD plaatsen hun reactie online.

De conversatie aangaan is op internet iets vanzelfsprekends geworden. De website van een politieke partij is juist een uniek platform waar valse berichtgeving weerlegt kan worden en bezoekers de mogelijkheid hebben om te reageren. Die openheid vind ik vanzelfsprekend. En ik denk dat dat uiteindelijk voor iedereen vanzelfsprekend zal worden.

Mangrove
Internetbureau bij mangrove.com

Artikelen geschreven door internetbureau Mangrove (nu: We Are You). Verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige Marketingfacts website (2012).

Categorie
Tags

2 Reacties

  mgvandenbroek

  Krijg net dit persbericht:

  Het CDA kiest voor W3S

  Uit een pitch met enkele van de grootste internetbedrijven van Nederland is het Rotterdamse webbureau W3S als winnaar uit de bus gekomen. Het CDA wil haar algemene website vernieuwen met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010.

  De volledig vernieuwde website moet alle informatie en de verschillende organisatieonderdelen van het CDA nog toegankelijker maken. Interactiviteit en een bottom-up benadering leggen een nadruk op de eigen inbreng van de achterban en de verschillende onderdelen van de politieke partij. Dat houdt in dat niet alleen de content van de site lokaal kan worden beheerd, maar ook delen van de site zelf.

  In de praktijk betekent dit dat kamerleden en locale afdelingen hun eigen sites kunnen gaan aanmaken en beheren. De look-and-feel en enkele onderdelen van de site liggen daarbij al vast. Daarnaast kan voor elke subsite worden bepaald welke onderdelen en functionaliteiten zullen worden ingezet.

  Over W3S

  W3S is een full service webbureau dat is gespecialiseerd in database-driven websites en koppelingen met bestaande applicaties zoals CRM systemen en intranetten. Het bedrijf is opgericht in 1994 en is sindsdien gestaag en gezond gegroeid.


  14 januari 2010 om 16:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!