In Nederland geld verdienen met twitter

In Nederland geld verdienen met twitter
, ANWB
@mdebruin

Terwijl Twitter.com steeds grotere vormen aanneemt en naarstig op zoek is naar de heilige graal om al die miljoenen dagelijkse bezoekers om te zetten in geld, lijken andere partijen er met de buit van door te gaan. Het zat eraan te komen: berichten van de mensen die je volgt kunnen verkapte reclame-uitingen zijn. In Amerika zijn er al mensen die hiermee 3000 dollar per maand verdienen. In Amerika zijn er al speciale netwerken waar twitterende mensen geld kunnen verdienen: Ad.ly, RevTwt (het vroegere TwtAd waarover Pieter Bas Elskamp eerder al uitgebreid schreef hier op Marketingfacts) en Izea. Voor de 400.000 twitterende Nederlanders is er sinds kort TwitMij.

Nederlandse voorbeelden zijn nog lastig te vinden. In het twitteraccount van TwitMij lezen we dat je tussen de 5 en 50 euro kunt verdienen met een bericht. Natuurlijk afhankelijk van je netwerk en het onderwerp. TwitMij vertelt via twitter: Opdrachtgevers vragen ons ook om discussies op te starten omtrent milieu, overheid etc. twitter is daarvoor goede omgeving. Werkwijze van TwitMij zal identiek zijn aan BlogMij dus wij bieden vrijblijvend campagne aan. We vragen om genre om doelgericht #ST aan te bieden, moet wel passen bij doelgroep twitteraar. Following/followers is indicatie voor bereik, is niet maatgevend. Over BlogMij zijn bloggers tevreden met werkwijze. Wij willen niks pushen, alle campagnes zijn vrijblijvend en doelgroep gerelateerd.


In de New York Times staat het voorbeeld van John Chow. Hij verdiende 200 dollar door zijn vrienden te vertellen waar je speciale M&M’s kon kopen. Op zijn super commerciele website staan 10 tips om geld te verdienen met gesponsorde berichten:

1 – Experience Counts
2 – Have a Complete Twitter Profile
3 – Add Sponsored Tweets To Your Advertise Page
4 – Show Some Tweet Click Stats
5 – Turn On ClickWatch
6 – Monitor The Competition
7 – Maintain a Good Followers to Friends Ratio
8 – Sign Up for a Klout Account
9 – Build Real Influence
10 – Apply for Celebrity Status
Bron: JohnChow.com

Ik ben er nog niet over uit wat ik hiervan vind. Het sluit wel goed aan bij de trend die Marco Derksen op IABInteract deelde: “Eigenlijk is dat waar we door de nieuwe media weer naar toe teruggaan: mond-tot-mondreclame via nieuwe media. Het gaat weer om mensen.”


DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

 • Zie dat twitads.nl, twitterads.nl, twitteradvertentie.nl, etc allemaal al bezet zijn, dus er er gaan nog meer van die TwitMij diensten komen....

  geplaatst op
 • Er zullen geheid mensen zijn die geld willen verdienen met hun twitteraccount, maar ik denk serieus dat dit de 'spammers' op twitter zullen zijn en dat de daadwerkelijk meer invloedrijke tweeps de waarde van hun netwerk op twitter van meer waarde zullen vinden dat de paar euro die zijn met een dergelijk affiliateprogramma kunnen verdienen.

  In mei is hier ook al een aardige discussie over geweest op Marketingfacts: http://www.marketingfacts.nl/berichten/20090505_twtad_geld_verdienen_met_je_tweets/
  En de eerste reacties die ik op twitter voorbij zag komen van gebruikers, waren niet positief. Sterker nog, er werd gezegd dat mensen die met sponsered 'spam' zouden komen, direct geblocked worden.

  Met een stijgende hoeveelheid spam, DM's en sponsored content op twitter zal de drempel om mensen te gaan blocken in de nabije toekomst waarschijnlijk steeds lager worden.

  geplaatst op
 • Als Twitmij net als Blogmij Twitteraars een mogelijkheid kan bieden professioneel te worden met hun Twitteraccount is dat een mooie doelstelling voor Twitmij.

  Ook Blogmij werd in 2007 kritisch bekeken maar inmiddels volledig geaccepteerd door lezers en adverteerders. Veel weblogs uit het blogmij netwerk zijn door onze aanwezigheid doorgegroeid naar (semi)professionele status en een blijvende verrijking in het medialandschap.,

  Aanwezig blijven kan uitsluitend door keiharde inzet en advertentie inkomsten, die ze hard nodig hebben om door te groeien en vol te houden. Op een continue basis zijn investeringen in layout, redactie en hosting noodzakelijk om (uniek) te opereren in de markt.

  Stel dat door Twitmij en andere initiatieven Twitteraars zich professioneel kunnen bezig houden met Twitteren om zo 24/7 hun mening te verkondigen dan is het is een verrijking voor het medialandschap maar dit kan niet zonder inzet en (advertentie) inkomsten.

  (Semi)professionele Twitteraars zullen in de toekomst ook eerder gelegen zijn een professionele Twitteraccount aan te schaffen naast bedrijven die Twitter nu en in de toekomst met hun professionele account uitsluitend commercieel gaan inzetten. Twitteraars die vrij hun mening kunnen spuwen omdat ze er voor betaald worden middels onze en andere inkomsten is toch veel aantrekkelijker en leuker.

  Met onze werkwijze en (Blogmij) ervaring: Wij bieden campagnes vrijblijvend aan, doelgroep gerelateerd en wij vragen om de Twitmij tweet te voorzien van [Adv] of #ST dan is het onzes inziens een eerlijke en netvorm van advertentieinkomsten, geloofwaardigheid voor iedereen en je bepaald zelf of je het leest.

  Twitmij - Blogmij
  Den Haag

  Niels Oude Luttikhuis
  @tweetmij

  geplaatst op
 • In de voorwaarden van Twitmij:
  "Schade voorvloeiend uit een negatieve tweets kunnen op de twitteraar worden verhaald."

  geplaatst op
 • @Lucas

  Twitmij vind het niet correct dat je in een gesponsorde tweet schadelijk schrijft over dezelfde opdrachtgever. De Twitmij voorwaarden zijn identiek aan de Blogmijvoorwaarden. In ons bestaan hebben wij nog nooit een blogger hoeven aan te spreken op deze regel in voorwaarden.

  geplaatst op
 • @Niels: leuk dat je reageert, wel een erg positief getinte reactie.... Bijna een reclametekst ;-) laten we het concreet maken:

  Hoeveel NL twitteraars zijn er ingeschreven?
  Welke bedrijven hebben zich al gemeld voor een campagne?
  Als ik mij als bedrijf wil aanmelden hoeveel geld gaat mijn bedrijf dat kosten?
  Zijn er al responscijfers bekend?

  geplaatst op
 • @Mark

  Ik geef je morgenochtend een volledige update..

  geplaatst op
 • Wij zetten met Blogads ook het Twitterkanaal in. Veel bloggers tweeten nieuwe artikelen aan grote groepen volgers, en kunnen dus ook de gesponsorde items makkelijk rondtweeten. Het is een mooi verlengstuk voor blog-campagnes, daarnaast kunnen populaire twitteraars met veel volgers als apart medium ingezet worden. Mits in een acceptabele frequentie en idd transparant als gesponsord item. De Twitteraar voelt dit zelf in de meeste gevallen haarfijn aan, dus werkt hier ook als relevante filter. Binnenkort zullen we hier een case posten met daarin informatie over response en bereik.

  geplaatst op
 • Ik wil wel eens weten hoe de balans er over een paar jaar uitziet v.w.b. zinvolle tweets en gespam...

  geplaatst op
 • Goede morgen :) Twitter gaat om trust. Als ik reclame boodschappen gaat krijgen van een twitteraar zijn ze toast. We zijn verlost van de verveelende tele-marketing en nu dit? Nee dank je. Marketeers die hier in geloven weten niets van de kracht van twitter en branding. Iedereen die mij bloot stelt aan dit BS ga ik blokkeren. punt :)

  geplaatst op
 • Wat ik wel grappig vind om te zien is dat er kennelijk wel 19 mensen reclame met hun netwerk willen delen. Zou hier dan graag een reactie willen zien van één van deze mensen waarom zij dit zouden willen doen?

  @Tony: Eens, maar gelukkig bepaal je zelf wie je volgt...
  @dccrowley: Mee eens, ik zal het wrs 1 keer accepteren (iedereen kan fouten maken), maar een 2e keer block ik ook meteen...

  geplaatst op
 • @Mark

  *Update*: Sinds vrijdagavond 230 aanmeldingen op Twitmij.

  Naar verhouding veel twitteraars met meer dan 1.000 Followers.

  Veel interesse vanuit adverteerders en mediabureaus, heel breed.

  Volg ook Twitmij Twitter voor updates.

  geplaatst op
 • Juist link naar Twitmij Twitter

  geplaatst op
 • @Niels:
  Dan durf ik te wedden dat veel van de aangemelde tweeps met meer dan 1000 followers, zelf ook meer dan 1000 mensen volgen...
  En dus dat dit de meer 'spammende' accounts zijn... het gaat niet alleen om hoeveel mensen je volgen, het gaat om de interactie die je met je followers hebt en dus de invloed...

  Kijk maar eens naar de lijst van @nl_twop_1000 waar deze aangemelde twitteraars staan... ik gok dat ze niet in deze Nederlandse top 1000 voorkomen

  geplaatst op
 • @Pieter

  Dit is niet het geval, zitter er wel tussen maar niet noemenswaardig veel. Ik begrijp je kritiek maar vooralsnog zie ik een professioneel beeld m.b.t. de aangemelde twitteraars.

  Twitmij selecteert voorafgaand aan een campagne, het is dus niet zo dat iedere Twitmij campagne naar alle aangemelde twitteraars gaat.

  Twitmij is niet geïnitieerd om te spammen, dat bewijst Blogmij.

  geplaatst op
 • @Niels: Als je in de Top 1000 van meest populaire/invloedrijke Nederlandse twitteraars kijkt (http://twopcharts.com/nl/twop1000_nl_nov25.html), zul je zien dat daarvan misschien 80% boven de 1000 followers zit.

  En dan wil jij beweren dat 200 daarvan zich aangemeld hebben voor Tweetmij?

  Daarnaast zeg je dat twitter niet geïnitieerd is om te spammen, maar dat gold ook voor e-mail...

  geplaatst op
 • Ik wil graag even een fout aangeven in het oorspronkelijke artikel:

  " In Amerika zijn er al mensen die hiermee 3000 dollar per maand verdienen. "

  Dit moet nameiljk 'per dag' zijn.

  Groet,

  Jochem

  geplaatst op
 • Goede doelen hebben Twitter ook ontdekt:

  100.000 volgers gezocht om 100.000 olifanten te helpen:
  http://inventorspot.com/articles/twitters_100000_twelephants_can_aid_100000_elephants_35231

  geplaatst op
 • Ad.fly is ook een fijne site.

  Je verdient niet veel maar je wordt wel betaald en het is niet irritant.

  Adfly maakt links korter die zet je dan op twitter of je forum ofzo. Mensen die je link dan bekijken zien een banner met een reclame.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.