Facebook Friendfinder: Importeer ál je social contacts naar Facebook

10 november 2009, 06:45

In drie stappen al je Twitter matties uitnodigen voor Facebook. Profielen koppelen, de API van RoelandP’s Facebook FriendFinder toestemming verlenen en 1,2,3 klaar. BrightKite, Digg, Flickr, Foursquare, Imeem, Last.fm, LinkedIn, Livejournal, Mobypicture, Myspace en Twitter worden gesupport. Ik heb zojuist mijn Twitter contacts uitgenodigd voor Facebook, het werkt. Maar dan…. moet ik bier betalen. Hopla, daar is het businessmodel: voor 3,35 dollar In de tool zit ook een copy paste functie voor netwerken die niet worden gesupport (hint: Hyves). Zie hierboven de frisse uitleg van de fitte maker: Roelandp. Hieronder wat screenshots van ‘mijn’ friendfinder actie:

{title}

Hieronder zie je het bierglas, dat RoelandP graag gevuld wil zien. Voor niets gaat de zon op, moet hij gedacht hebben. Ik ben heel benieuwd wie er allemaal voor de dienst gaat betalen. Ik ga het zo in ieder geval wél even doen. 😉

{title}

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

9 Reacties

  daphne

  Ik heb teveel twittervrienden 🙂 Hij pakt de eerste 300. Jammer dat je niet kunt aanvinken wie je wel en niet wil overzetten, dat zou nog een leuke aanvulling zijn.


  10 november 2009 om 07:37
  mickel langeveld

  Ik zie dat je mij in ieder geval gevonden hebt. Lol. Knap om er aan te denken de namen onzichtbaar te maken.


  10 november 2009 om 07:49
  SocialWatcher

  Mooi gedaan!

  En ben erg benieuwd wat dit betekent voor hyves, zij hebben immers onlangs hun strategie om meer content van facebook te ontsluiten bekend gemaakt. Voor veel mensen is het feit dat hun vrienden nog op hyves zitten de drempel om niet 100% naar facebook over te stappen, maar met dit verdwijnt die drempel wellicht…

  Ik hou het in de gaten en heb Roeland inmiddels ook voorzien van een biertje…CHEERS! 😉


  10 november 2009 om 08:00
  mgvandenbroek

  @Mickel: Je herkent je eigen avatar, well done 😉 hahaha.

  @SocialWatcher: Die RoelandP wordt nog eens dronken van ons 😉


  10 november 2009 om 08:29
  SocialWatcher

  @RoelandP: Ja, idd, dat zag ik in de ppt van Yme. Maar ben dus wel benieuwd hoe zij tegen jouw app aankijken…voor zover ik nu kan bepalen is een mogelijkheid vrienden van hyves over te hevelen een grote bedreiging, helemaal gezien het sterke momentum van Facebook in Nederland…

  Ben ook benieuwd hoe anderen hier op MFacts dat zien…laat je horen!! 😉


  10 november 2009 om 13:14
  MatthijsG

  Misschien wel een idee voor Roeland om de schrijffout in de eerste regel van zijn site te verbeteren:

  Send is met een -d, als je het met een -t schrijft is het verleden tijd.

  Ps. mag ik nu je biertje in mijn zak houden? 🙂

  @thijsmat <- heeft namelijk geen werk.


  10 november 2009 om 13:17
  sbharzevoort

  Leuk dat het kan hoor maar dit is gewoon weer techniek om de techniek zelf. Een follower is heel wat anders dan een vriend op Facebook en een contact op LinkedIn wil ik al helemaal niet in m’n Facebook. Mensen die hier als kwijlende puppies achteraan rennen laten zien dat ze geen snars snappen van netwerksites.


  11 november 2009 om 21:39
  Joffrey

  Leuk idee, jammer dat er voor deze dienst betaalt dient te worden dat is voor mij al een reden om het niet te proberen buiten het feit dat ik helemaal geen problemen heb met mensen vinden in facebook.

  In principe komen door het toevoegen van enkele vrienden op facebook al snel netwerken naar boven omdat de meeste netwerken ongeacht het platform kopieën van elkaar zijn.


  17 november 2009 om 15:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!