SlideshareReview (55): Peter Pan en Willy Wonka

5 november 2009, 11:12

Alweer een hele tijd geleden brak Kelsey Ruger een lans voor visualiteit. Het bekende gezegde ‘een plaatje zegt meer dan 1000 woorden’ is nog maar beperkt tot bloggers doorgedrongen (behalve natuurlijk degenen die alleen nog maar met YouTube of Flickr werken). Volgens Ruger lukt het een marketeer alleen maar om aan te sluiten aan de sociale media, als het hem/haar lukt om de boodschap als verhaal (story-telling) over te brengen.

Het vertellen van verhalen stimuleert de creativiteit. En dat is wat elke marketeer goed kan gebruiken. Maar volgens Ruger zijn er een paar hardnekkige misverstanden rondom creativiteit:

  • Een creatieve gedachte komt altijd ‘opeens’
  • Er is een duidelijke route naar creativiteit
  • Creativiteit komt van een eenzame, creatieve geest
  • Creativiteit leidt tot geweldige ideeën
  • Ik ben niet creatief
  • Creativiteit kost alleen maar tijd
  • Creativiteit is niets voor serieuze mensen die carriere willen maken

Visueel denken, daar gaat het volgens Ruger om. En hij geeft een aantal tips waarmee je – zelfs als tekst-blogger – je voordeel kunt doen.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!