Mobile affiliate marketing via Twitter met Andora van Zanox

Mobile affiliate marketing via Twitter met Andora van Zanox

 

 

Zanox lanceerde in juni dit jaar de application store. ‘De zanox Application Store is een innovatief b2b-platform waarmee publishers en advertisers nieuwe performance-based marketing tools kunnen ontdekken.’ Bovenstaande video toont een van de Android-apps die in de store te krijgen zijn: Andora. In het filmpje zie je developer Krispin Schulz uitleggen hoe je affiliate marketing in de boekenbranche via een Android app en twitter naar mobiel brengt. Je scant de barcode van een ‘echt product’ en kijkt of het binnen het Zanox affliliate netwerk voorhanden is. Je kunt het dan direct kopen of via Twitter verspreiden en er een commissie op vangen (75 cent in het filmpje). Interessant! Dat moesten we testen:

 

 

Nou, het werkt. Ook met het Marketingfacts Jaarboek 2009! De auto-focus van een Flip-camera is niet bepaald geniaal, maar het beeld is wel duidelijk dachten wij. Twitdroid werkte even niet op de HTC van Bram in combinatie met Andora, en de site was Duits. Zullen kinderziekten zijn: ik vind het zelf wel een boeiende ontwikkeling.

Over Andora

In de beschrijving in de appstore van Zanox lees je over Andora:

“App for google android mobile phones. Scan the barcode of a real product with the camera of the phone and check if it is available in the zanox affiliate network. Then you can buy it online or even twitter it. Can be used for price comparison. Works best with books and office supplies. This app uses “Barcode Scanner” and “Twidroid” which you can download for free in the market.”

 

Amazon, affiliates en Twitter

Amazon lanceerde recent een Twitter-button op de site: met die knop kunnen affiliates direct vanaf de Amazon detail page links posten naar hun Twitter-accounts. Meer daarover hier op Affiliatetip.com.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.