14 ‘facts’ die je waarschijnlijk niet wist over FriendFeed

21 augustus 2009, 07:21

{title}Op het moment dat Facebook Friendfeed overnam is menigeen zich vast gaan afvragen wat dat Friendfeed eigenlijk voor een dienst was. De overname was voor sommigen een logische, anderen zagen zoals vaker een complot en waren bang voor monopolievorming.

Op Hubspot heeft het de redactie behaagd een paar ‘geheimen’ over Friendfeed op te schrijven: ‘State Of FriendFeed: 14 Things You Probably Don’t Know’. Veertien feitjes over Friendfeed, sommigen met een hoge ‘Fun-Factor’. Friendfeed gebruikers, bijvoorbeeld, hebben hun account gemiddeld gekoppeld aan 6.1 externe diensten. En zo gaat het nog even door. En van alle Twitter-gebruikers op Friendfeed (accounts gekoppeld) heeft 69 procent dezelfde username. Hopla, wat harde facts op deze vrijdagmorgen!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    rebecca kanne

    Een mooi artikel, maar help me eens: waar zit het hoge fun gehalte om Friendfeed als hub te gebruiken en daar diverse sn’s aan te koppelen die allemaal 1 (bedrijfs)naam hebben om ze dan zo uit te zenden naar bijvoorbeeld twitter? Of hebben wij het niet begrepen?


    23 augustus 2009 om 17:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!