Transformers: Revenge of the Fallen – Viral

22 juni 2009, 05:32

Hollywood is in de ban van cartoons: The Dark Knight, Spiderman, The Fantastic Four en ga zo maar door – het witte doek bracht ze recentelijk allemaal wederom tot leven. Zo ook Transformers, een van de grootste hits in 2007. En Hollywood zou Hollywood niet zijn als er geen vervolg kwam op een razend populaire film. Het gevolg, Transformers – Revenge of the Fallen verschijnt binnenkort in de bioscoop.

Paramount, verantwoordelijk voor de productie van de film, heeft gekozen voor een subtiele aanpak om de online campagne van de film te promoten. Uiteraard zijn er de spectaculaire trailers met veel actie en charmante, jonge dames maar er is een diepere laag. Zo zijn twee van de karakters in de film druk aan het bloggen geslagen en deze blogs zijn ook in het echte leven te vinden. Robo Warrior en Leo Ponce de Leon Spitz zijn twee concurerende bloggers die de wereld willen overtuigen van het bestaan van robots en hun slechte intenties. Als bewijs voeren ze enkele UFO spot achtige foto’s en video’s, waarvan deze in Engeland overduidelijk een Transformer toont:

De campagne is in het leven geroepen om de fans van de film meer bij het verhaal te betrekken. Heath Tyldesley, marketing manager bij Paramount, verklaart de aanpak van de campagne als volgt:

“Extending the narrative of the film into the real world prior to a film’s release is a great way of building buzz and awareness amongst fans and viewers, rewarding them for their engagement with the first film. Directors are really embracing broadening the platforms of the films narrative to include the web and Michael Bay is no exception”.

Niet alleen de karakters uit de film zijn druk aan het bloggen, maar ook Michael Bay zelf heeft zich aangesloten bij de blogosphere. De regisseur update zijn website regelmatig en voorziet de lezer van niet eerder vertoonde beelden, leuke feitjes en een kijkje achter de schermen.

Disclaimer: ik werk als freelancer voor Rubber Republic, het bureau verantwoordelijk voor de seeding van deze campagne.

Daan Jansonius
Account Manager bij SocialMedia8

Account Executive @ SocialMedia8

Categorie
Tags

1 Reactie

    Ome Film

    Hollywood maakt enorm veel geld met films. Europeanen kennen deze industrie niet of nauwelijks. Een film als Transformers heeft $151.000.000,- gekost maar leverde in een jaar tijd $708.272.592,- op.

    Het heeft dus niets met in de ban van cartoons te maken maar puur met geld.

    Daarbuiten worden in LA meer films zonder cartoon helden gemaakt dan met, alleen komt meer dan de helft nooit uit in Europa.


    22 juni 2009 om 10:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!