AEGON Bank laat affiliate netwerken samenwerken

AEGON Bank laat affiliate netwerken samenwerken
, Daisycon

AEGON Bank heeft al een aantal jaar een affiliate programma bij affiliate netwerk TradeDoubler lopen. Het affiliate kanaal wordt steeds belangrijker en daarom heeft AEGON Bank een nieuw programma opgestart, op een unieke en vooruitstrevende manier. Bijzonder is dat het affiliate programma nu bij de drie netwerken (TradeDoubler, Daisycon en M4N) gestart is waarbij deze netwerken gezamenlijk met AEGON Bank rond de tafel hebben gezeten om het programma vorm te geven. Hierdoor zijn de netwerken niet elkaars concurrent geworden van wie slechts één de opdracht zou krijgen, maar is een samenwerking ontstaan waarbinnen een gezonde competitie is wie de meeste affiliates binnenhaalt.

Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de netwerken (TradeDoubler, Daisycon en M4N) de affiliates in hun netwerk uitnodigen om een link aan te leggen naar de site van AEGON Bank. Wanneer via zo’n link een product van AEGON Bank wordt verkocht of een afspraak wordt gemaakt voor een advies wordt de affiliate betaalt. Hij ontvangt via het netwerk een van te voren afgesproken bedrag van AEGON Bank. Worden er geen producten verkocht of geen afspraken gemaakt dan wordt er niets betaald. Naast bestaande affiliates kunnen ook nieuwe affiliates zich aanmelden bij de netwerken.

Normaal gesproken werken bedrijven vaak maar met één affiliate netwerk, of ze werken met verschillende netwerken onder verschillende voorwaarden. Affiliate netwerken proberen dit wel vaak te voorkomen maar dat is vaak erg lastig. Het probleem daarmee is dat een affiliate niet gebonden is aan een netwerk, en dus heel gemakkelijk dezelfde campagne bij een ander netwerk kan doen, tegen betere voorwaarden. Affiliate netwerken zijn niet gewend met concurrenten aan tafel te zitten, ook daarom is dit een unieke start van een affiliate programma.

Dezelfde voorwaarden bij alle netwerken: Een goede ontwikkeling voor de affiliate markt?


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Hai Barry, waarschijnlijk begrijp ik het niet helemaal wat julie nu doen.

  Het klinkt alsof Aegon een eenvoudige manier heeft gevonden om te kijken wie van jullie 3 het beste is. Tenzij de samenwerking verder gaat dan ik in je artikel heb kunnen lezen. Kan je misschien iets meer vertellen hierover? Is bijv. de markt verdeeld, of heeft ieder bureau een deel van de markt toegewezen gekregen van Aegon ?

  geplaatst op
 • "Dezelfde voorwaarden bij alle netwerken: Een goede ontwikkeling voor de affiliate markt?"

  Misschien wil jij je mening hier eens over geven Barry? Wat vind jij ervan dat jullie door AEGON zijn gedwongen om een programma samen met jullie directe concurrenten samen te stellen?

  Zoals ik ook al schreef in mijn artikel AEGON Bank pioniert met nieuw affiliate programma denk ik dat deze aanpak een goede manier is om de netwerken gezamenlijk meer verantwoordelijkheid te geven over het totale succes van de Affiliate Marketing activiteiten van een Adverteerder. Op deze manier voorkom je dat er onderling een strijd plaats vind over wie de Adverteerder als klant kan verwelkomen, maar leg je de nadruk op de uitvoer van het programma.

  Dat een Adverteerder onder de zelfde voorwaarden bij meerdere netwerken zit is verder natuurlijk niet zo heel uniek, wel het feit dat AEGON nu waarschijnlijk bij ieder netwerk evenveel betaald voor een lead en de netwerken in sommige gevallen hun eigen marge dus iets zullen hebben moeten drukken.

  geplaatst op
 • Ik ben erg benieuwd op welke manier deze insteek zorgt voor winst voor de klant, het netwerk en de publisher, naast het gegeven dat er kennelijk met dezelfde voorwaarden gewerkt wordt.
  Op zich is het niet zo vreemd dat adverteerders zich bij meerdere netwerken aansluiten om niet afhankelijk te zijn van de sites die bij ??n specifiek netwerk zijn aangesloten. Wat betekent de 'samenwerking' concreet inhoudelijk voor deze case?

  geplaatst op
 • Deze aanpak biedt voordelen voor alle betrokken partijen, zowel AEGON Bank, als de netwerken en de affiliates.

  Het voordeel voor AEGON Bank is dat de netwerken op deze manier geprikkeld worden om het beste uit hun netwerk te halen. We kunnen dit gemakkelijk volgen en met elkaar vergelijken, omdat bij alle netwerken precies hetzelfde programma loopt. We kunnen de netwerken nu vergelijken op basis van uitvoer van het programma, dus hoe goed weten ze hun affiliates te activeren en hoe gemakkelijk maken ze het voor AEGON Bank.

  Voor de netwerken is deze manier van werken helder en transparant, ze weten dat ze dezelfde kansen krijgen als hun concurrenten omdat de voorwaarden, vergoedingen en materialen gelijk zijn. Ze kunnen zich nu richten op waar ze goed in zijn, het activeren van de affiliates en het faciliteren van het affiliate programma.

  Voor de affiliates is dit een positieve ontwikkeling, omdat ze de netwerken kunnen vergelijken op hoe ze werken. Zij kunnen dus het AEGON Bank affiliateprogramma afnemen bij het netwerk dat voor hen het prettigst werkt, onder dezelfde voorwaarden als bij de andere netwerken.

  Basisvoorwaarde om dit programma tot een succes te maken is natuurlijk dat de voorwaarden, vergoedingen en materialen op orde zijn. We volgen de uitvoering en ontwikkeling van het programma continu, mocht daaruit blijken dat het nodig is om onderdelen bij te stellen dan zullen we daar waar mogelijk op inspelen.

  Een ander aspect aan dit programma dat redelijk uniek is, is de ondersteuning die wij als AEGON Bank rechtstreeks aan onze top affiliates gaan bieden. We zullen rechtstreeks in contact treden met onze top affiliates van de verschillende netwerken om ondersteuning te bieden op het gebied van online marketing, wanneer hier behoefte aan is. Dit doen we samen met Onetomarket, bijvoorbeeld in de vorm van trainingen, seminars etc.

  Nu bij deze drie netwerken naast elkaar precies hetzelfde programma gaat lopen, zijn we zeer benieuwd wat de resultaten zullen zijn. Wanneer hier behoefte aan is zijn we natuurlijk bereid om hier over enige tijd een update van te geven.

  geplaatst op
 • Beste Piet,

  Met respect maar:

  "Voor de affiliates is dit een positieve ontwikkeling, omdat ze de netwerken
  kunnen vergelijken op hoe ze werken. Zij kunnen dus het AEGON Bank
  affiliateprogramma afnemen bij het netwerk dat voor hen het prettigst
  werkt, onder dezelfde voorwaarden als bij de andere netwerken."

  en

  "We zullen rechtstreeks in contact treden met onze top affiliates van de verschillende netwerken om ondersteuning te bieden op het gebied van online marketing, wanneer hier behoefte aan is."

  Zijn beide niet uniek en worden al door meer (helaas nog te weinig) adverteerders gedaan. Een goede ontwikkeling is het zeker wel. Denk dat jullie aanpak vooral uniek te noemen is door het feit dat jullie de drie netwerken gezamenlijk verantwoordelijk hebben gemaakt voor de resultaten van het programma.

  Overigens aan media aandacht voor de relaunch van jullie programma niets te klagen, ben benieuwd naar de resultaten!

  geplaatst op
 • Ik sluit me aan bij de vraag van Sint; wat is er nu in de praktijk wezenlijk anders aan de manier van werken van AEGON in dit geval?

  geplaatst op
 • Lijkt me dat dit juridisch tricky is. Waarschijnlijk zijn de tarieven die de 3 partijen aan hun affiliates bieden ook allemaal gelijk. Sterker nog: de tariefafstemming tussen de 3 partijen zal een belangrijk onderdeel zijn geweest toen ze gezamenlijk met Aegon om de tafel zaten. Hoor ik daar de kartelwaakhond snuffelen?

  geplaatst op
 • Een bijna gelijk artikel is op 27 november jl. al gepubliceerd op Netters ( zie deze link).

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.