Glubble lanceert een sociaal netwerk voor families met kinderen

26 september 2008, 04:47

Glubble lanceert een sociaal netwerk voor families met kinderen

Gisteren werd in San Francisco de nieuwste release van Glubble for Families gelanceerd. Met een compleet nieuwe website, en een sterk verbeterde en uitgebreide service zal Glubble zich verder richten op families. In 2007 is Glubble Family Edition gelanceerd als een Firefox extensie die kinderen veilig laat Internetten. De nieuwe release van Glubble for Families zal dit een stap verder doortrekken met extra toegevoegde sociale netwerk diensten gericht op de hele familie, inclusief ouders, kinderen, opa’s en oma’s enz.

{title}

Glubble for Families biedt ouders met kinderen een veilige en leuke Internet omgeving waar kinderen meer dan 2500 door Glubble voorgeselecteerde kind vriendelijke web sites kunnen bezoeken. Deze web sites zijn thematisch gegroepeerd in ruim 60 verschillende collecties. Naast de goedgekeurde web sites kunnen kinderen ook veilig zoeken met Google en kunnen ze geen andere web sites bezoeken zonder dat een ouder daar toestemming voor geeft. Daarnaast kunnen kinderen op een veilige manier leren omgaan met chat en kunnen ze ook foto’s van het familie album bekijken.

{title}

Glubble for Families is verder uitgebreid met sociale netwerk diensten gericht op de familie. Elke familie krijgt zijn eigen prive familie web site waar ze toegang hebben tot allerlei leuke familie activiteiten. Zo is er een twitter-achtige chat dienst voor families, en kan je foto’s opslaan in een foto album, waarbij alle familie leden automatisch bericht krijgen waneer er nieuwe foto’s geplaatst zijn. Ook is er een speciale Familie Events kalender waar familieleden belangrijke gebeurtenissen op kunnen slaan. Ouders kunnen op eenvoudige wijze collecties van web sites activeren of deactiveren en hebben inzicht in de favoriete web sites van de kinderen, wat ze allemaal zoeken op het web, en welke sites ze recentelijk hebben bezocht. Net als wanneer je je kind voor het eerst leert fietsen, biedt Glubble ouders eenvoudige hulpmiddelen om hun kinderen op een leuke en veilige manier het Internet en sociale netwerken te laten ontdekken. Glubble verandert het Internet van een individuele activiteit naar een activiteit voor de hele familie.

Disclaimer: Alexander van Elsas is binnen Glubble verantwoordelijk voor de lancering van Glubble for Families

Ik ben met name geïnteresseerd in het effect dat nieuwe technologiën en media hebben op het gedrag van mensen. Op mijn weblog schrijf ik hier over, altijd vanuit het perspectief van de gebruiker. Mijn weblog is Engelstalig, omdat de Internet grenzen niet ophouden bij Nederland.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!