Viral Friday: Bill Gates & Jerry Seinfeld

12 september 2008, 10:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday van deze week is voor Microsoft met Bill Gates & Jerry Seinfeld: Shoe Circus. Vorige week donderdag lanceerde Microsoft het eerste reclamespotje, uit de $300 miljoen kostende reclamecampagne, met in de hoofdrollen oprichter Bill Gates en komiek Jerry Seinfeld. Op plek 2, Super Mario Rescues The Princess. Burger King is een exclusieve samenwerking aangegaan met Seth MacFarlane, de bedenker van de Family Guy serie. In de eerste episode redt game-icoon Super Mario de prinses (not!). John McCain Gets BarackRoll’d maakt de top 3 deze week compleet. Hugh Atkin uit Sydney is na zijn internethit Barack Roll, een parodie op de internet meme Rickrolling, terug met een vervolg.

Benieuwd naar de complete top 5 van deze week? Kijk dan snel verder!

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

2 Reacties

    Catharina

    Grappig, ik heb nog niemand gezien die ook maar iets aan het filmpje van MS vond en toch haalt het hier een eerste plaats. Deze commercial is bedoeld om Vista uit het slop te halen. Kennelijk hebben jullie daar wel vertrouwen in?


    12 september 2008 om 12:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!