Win 100.000 euro bruto aan prijzengeld als beste mobiel internet startup!

27 juni 2008, 04:40

Tijdens Mobile Monday Amsterdam op 2 juni j.l. is Vodafone Mobile Clicks 2008 gelanceerd. Dit is een Nederlandse competitie waar 100.000 euro bruto aan prijzengeld wordt gegeven aan de startup met de beste mobiele site, dienst of applicatie. De finale vindt plaats tijdens het PICNIC evenement op 26 september 2008. Met dit initiatief willen Vodafone, SPRXmobile, Mobile Monday Amsterdam en PICNIC de mobiele internet sector in Nederland een extra impuls geven.

Recentelijk was ik aanwezig bij een sessie van het Innovatie Platform van Ministerie van Economische Zaken. Hierbij viel op dat Nederlandse initiatieven die ondernemerschap stimuleren en belonen steeds meer aandacht van de overheid krijgen. Een van de speerpunten is de creatieve en digitale sector. Vodafone Mobile Clicks sluit dus goed aan bij deze positieve ontwikkeling zonder hier direct bij betrokken te zijn. De deadline voor het aanmelden is woensdag 2 juli 2008 om 18 uur. Noteer dit in jullie agenda’s indien jullie willen meedoen! Ken je een mobiele startup in Nederland? Stuur dit bericht dan door zodat zij mee kunnen doen. Momenteel zijn er al meer dan 20 Nederlandse aanmeldingen hetgeen bemoedigend is.

Wat we verder momenteel zien, is dat het aantal startups zowel in Nederland als in Europa groeien. Interessant in dit licht is een recent Nederlands onderzoek onder hoogopgeleide studenten die afstuderen had als hoofdboodschap dat momenteel maar liefst 30% van alle hoogopgeleide afstudeerders overweegt om een eigen onderneming op te starten. Dit is significant meer dan 10 jaar geleden. Toentertijd overwoog slechts 10 procent om zelfstandig ondernemer te worden.

Op Europees niveau zien wij op mobiel internet gebied ook een duidelijke toename van het aantal startups. Een voorbeeld is de komende Mobile 2.0 event in Barcelona met een aantal baanbrekende startups.

De competitie bestaat uit vier selectierondes verspreid over de periode 11 juli tot en met 26 september 2008. Iedereen ouder dan 18 met een goed idee, concept of prototype voor een mobiele site, dienst of applicatie kan zich inschrijven. Het is dus niet noodzakelijk om al een mobiel internet product te hebben. Ook diensten van bestaande mobiele startups, mits jonger dan 3 jaar, mogen aangemeld worden. Meer informatie op de site van Vodafone Mobile Clicks.

Allround and passionate digital media professional since 1997. Studied Business Economics at the Erasmus University Rotterdam, Netherlands. Degree in Marketing & Strategy in 1997. Thesis on interactive tv, mobile internet and fixed internet. Currently, I am active as: - Freelance digital media and eBusiness consultant - Speaker - Co-founder of MobileMonday Amsterdam (www.mobilemonday.nl) - Book reviewer on a monthly basis on www.emerce.nl investigating topics like (e)marketing, innovation, digital media and technology - Teacher

Categorie
Tags

6 Reacties

  media

  Hoeveel startups hebben zich inmiddels ingeschreven Yuri?


  27 juni 2008 om 06:27
  Yuri van Geest

  Marco,

  Dank voor jouw reactie.

  Momenteel ruim 20 aanmeldingen waaronder een aantal zeer interessante cases/startups en concepten. Inspirerend om te zien hoe ondernemend Nederland in mobiel internet stapt.

  We verwachten dat de komende dagen tot aan woensdagavond 2 juli 2008 om 18 uur nog een behoorlijk aantal mobiele partijen zich zal aanmelden gezien de intenties die wij in de markt hebben gehoord laatste weken en dagen. Wij kijken hier zeer naar uit.

  Tot slot wil ik benadrukken dat de copyrights van de aanmeldingen uiteraard bij de aanmelders zelf blijft (en niet bij Vodafone of andere partijen). Daar was wat onduidelijkheid over.

  Voorts is de prijs echt een prijs en dus geen aandelen- of lening-constructie. Kortom, een unieke kans om een grote investering te doen in jouw eigen mobiel internet startup !

  Yuri


  27 juni 2008 om 15:07
  Jacobien

  Kan iemand me uitleggen waarom de aanvraag in het Engels moet.

  Het gaat toch om Nederlandse start-ups.

  Zo heb ik best een idee, maar om dat voor 2 juli te schrijven en in fatsoenlijk Engels te vertalen, is wat lastig.


  28 juni 2008 om 04:31
  Yuri van Geest

  Jacobien,

  De reden is dat het op deze wijze makkelijker internationaal kan worden vergeleken (op den duur).

  Verder zijn wij van mening dat Engels in Nederland dermate is ingeburgerd dat dit geen struikelblok zou moeten vormen, zeker binnen mobiel internet.

  Succes !


  1 juli 2008 om 06:45
  media

  @Yuri: ben het wel met Jacobien eens, het is wel een extra drempel voor partijen die mee willen doen. Niet iedereen schrijft even makkelijk in het Engels. Het is maar een tip!


  1 juli 2008 om 06:55
  Yuri van Geest

  Inmiddels is de registratie gesloten. Maar liefst 52 aanmeldingen ! Een daverend succes.

  Ook de kwaliteit van de inzendingen is erg hoog.

  Iedereen bedankt voor het inzenden !

  Eerste juryronde is vrijdag 11 juli 2008. Details omtrent deze ronde worden morgen per e-mail naar de beste 20 startups gestuurd.

  Yuri


  7 juli 2008 om 15:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!