TomTom lanceert online content-sharing platform

13 februari 2008, 06:21

TomTom lanceerde gisteren een content-sharing platform voor TomTom-systemen (als je klikt: je kúnt het geluid uitzetten, maar het knopje is klein). Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid uiteenlopende navigatiecontent gratis te downloaden, uploaden en te delen met andere gebruikers. Dat meldde TomTom in een persbericht (hier integraal geplaatst door Infrasite).

Uit het persbericht: ‘De content die beschikbaar is voor downloaden en delen biedt voor iedereen wat wils; van gepersonaliseerde opstartafbeeldingen, tot waarschuwingsgeluiden, grappige stemmen en meer.’

Een kind kan de was doen. Het enige wat je hoeft te doen is je TomTom aan de computer te hangen, naar het platform te gaan en de content te selecteren die je interesseert. CEO Harold Goddijn van TomTom:

‘Onze gebruikers geven vaak aan hoe leuk zij het vinden om hun systeem te personaliseren met content die zij van elkaar krijgen. Deze content stond echter verspreid over en ongeorganiseerd op het web en systemen van andere gebruikers.’

TomTom snapt het helemaal. Weet dat de gebruiker de toon zet en het heft in handen heeft en wil houden. Gebruikers kunnen de content waarderen via een sterrensysteem. Hoe eBay, maar dat systeem heeft zich wel bewezen. TomTom is van plan voortdurend content toe te gaan voegen op het platform.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Koen

  TomTom heeft dus goed opgelet bij concurrent Garmin. Beter goed gejat dan slecht verzonnen.


  13 februari 2008 om 12:15
  Edebiyat

  Thank you!


  24 mei 2009 om 08:36
  m.vanbers08@gmail.com

  Van gepersonaliseerde opstartafbeeldingen, tot waarschuwingsgeluiden, grappige stemmen en meer.!!!!

  Wat moet je ermee? Content sharing ?? Kleutergedoe !

  Tom Tom ! zorg eerst eens datje een goede begeleiding geeft bij het installeren van de navigatie.

  De informatie/instructie is minimaal bij aanschaf van de nieuwe Tom Tom.

  En … is bovendien nog onduidelijk ook.

  Ik heb spijt van mijn aankoop.


  18 april 2016 om 11:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!