SIDN start registratie zuiver numerieke .nl-domeinnaam

SIDN start registratie zuiver numerieke .nl-domeinnaam

SIDN, de .nl registry, heeft vandaag aangekondigd dat vanaf 28 februari 2008 iedereen een zuiver numerieke .nl-domeinnaam kan registreren. Numerieke domeinnamen zijn domeinnamen die geheel uit cijfers bestaan (bv. 1234.nl), of uit cijfers met een koppelteken (bv. 12-34.nl). Omdat de eerste dagen een grote toeloop wordt verwacht, heeft SIDN technische maatregelen genomen om te voorkomen dat de systemen overbelast zullen worden. Meer informatie over het proces van de livegang staat op www.sidn.nl/numeriek.

Van 1 tot en met 14 december 2007 organiseerde SIDN al een voorinschrijving voor de houders van merkenrechten of handelsnaamrechten. Zij konden zich tijdens deze sunrise-periode inschrijven op numerieke .nl-domeinnamen die een direct verband hielden met hun recht. De eerste voorinschrijving die is goedgekeurd is 9292.nl, ingeschreven door 9292.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Het zal mij benieuwen hoe groot de run zal zijn. Tijdens de voorinschrijving is er een handjevol domeinnamen aangevraagd (ergens rond de 150 meen ik?).

  geplaatst op
 • @ Marco: Je snapt dat ik hier heel blij mee ben. Het heeft ons toch 4 jaar wachten gekost. De dag dat ik in de rechtbank in Arnhem zat, zit nog vers in mijn geheugen. Erg aardig van SIDN dat wij de eerste partij zijn die er eentje krijgen!

  Ik heb er wel een mooie uitdaging bij gekregen: migratie van 9292ov.nl naar 9292.nl met behoud van zoekmachineposities en pageranks..... Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat 9292.nl net zo'n sterke URL is als 9292ov.nl.

  geplaatst op
 • 0800.nl, 112.nl, 666.nl ik kan er zo al flink wat hoop verzinnen :-)
  @Mark: succes met de migratie

  geplaatst op
 • Een jaarlijkse studie van Sedo GmbH, marktleider in de domeinhandel, heeft interessante informatie opgeleverd over de domeinhandel wereldwijd, maar ook in Nederland. Het jaar 2007 is gekenmerkt door een bloeiende domeinhandel. Een snelle indruk: werd wereldwijd in 2006 nog € 30.702.000 uitgegeven aan domeinen, was dit in 2007 reeds € 49.136.552! In Nederland werd in 2006 voor € 44.382 aan .nl domeinen uitgegeven, in 2007 is dit gestegen naar € 197.743, een stijging van maar liefst 346%! Basis voor de marktstudie zijn de verkoopcijfers van Sedo GmbH. Gedetailleerde statistieken zijn hier te vinden.

  geplaatst op
 • @bert, dit zijn idd de namen die ook al weg zijn, alleen 112 staat er niet bij , maar gezien de rechtzaken zou ik niet eens durven proberen die te claimen ;)

  Het hele lijstje met 125 namen staat op de sidn site.

  geplaatst op
 • Dat van 9292.nl vind ik wel goed want ik wist nooit of het nou ov9292.nl of 9292ov. nl was. Gelukkig leidden ze wel allebei naar de goede site.

  geplaatst op
 • wie zou er nu een claim op 666.nl hebben kunnen leggen...

  :-)

  geplaatst op
 • De eerste domeinen doen het inmiddels:

  http://www.112.nl
  http://www.9292.nl

  geplaatst op
 • Was een goede rotzooi uit die registratie, ik heb Smartinvest.
  Maar geloof wel in die nummers, ga daar ook een site op bouwen!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.