KPN heeft half miljoen tv-kijkers

16 januari 2008, 05:17

KPN heeft 500.000 digitale televisiekijkers voor zijn twee televisiediensten. In het eerste kwartaal van 2007 stond de teller op 296.000 tv-klanten en in het derde kwartaal waren dit er 414.000. Dat blijkt uit de financiële cijfers over het derde kwartaal die KPN gisterochtend presenteerde.

Het aantal klanten dat via ADSL2 en Digitenne een tv-abonnement bij KPN heeft groeide afgelopen drie maanden met 23 procent. Dit groeitempo trekt ieder kwartaal aan. Er kwamen 77.000 klanten bij, wat het totaal op 414.000 brengt. Een jaar geleden had het telecombedrijf 245.000 betalende tv-klanten. KPN claimt een marktaandeel van 17 procent met digitale televisie. In het kwartaalverslag wordt geen opdeling gemaakt tussen kijkers via de digitale ether (Digitenne) en het ADSL-netwerk (voorheen Mine). Tien procent van de Digitenne-klanten heeft een abonnement op live-voetbal, een abonnement dat KPN aan kan bieden als wederverkoper van Tele2 dat de uitzendrechten exploiteert.

Momenteel bouwt het telecombedrijf een netwerk op om in de loop van 2008 televisie op de mobiele telefoon te kunnen bieden via de digitale ether. Dat gaat via de zogeheten DVB-H-technologie, een mobiele variant van Digitenne. Het bedrijf biedt reeds 11 streaming tv-kanalen via het UMTS-netwerk, maar dat is niet geschikt voor broadcast in de pure betekenis van het woord.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  MaartenThuisen

  Naja verklaring voor de cijfers is heel eenvoudig. KPN is gewoon gemiddeld 10 euro goedkoper dan de kabelboer in mijn buurt waar ik nog analoge tv afneem. Helaas is het moeilijk om meerdere tv’s aan te sluiten op een digitale decoder, anders was ik al lang overgestapt op digitale tv van KPN.


  16 januari 2008 om 08:30
  ssmeding

  Sterke aan Digitenne is dat je het kastje in de winkel haalt, thuis aansluit en je direct kan kijken. Waar op ADSL nog een levertijd zit is Digitenne hierdoor goed in staat te concurreren met de kabel, waarvoor vrijwel iedereen de aansluiting al in huis heeft.

  @Martin: Meerdere tv’s en digitenne is geen probleem, voor een bescheiden bedrag extra (eventueel zelfs eenmalig) kun je extra ontvangers krijgen.


  16 januari 2008 om 11:22
  Hubert Mooren

  Een mooie mijlpaal.

  Op naar de 1.000.000


  16 januari 2008 om 12:07
  Frans Man

  Misschien kan KPN dan ook eens wat doen aan de kwaliteit van deze 2 producten. Zowel digitale ether (Digitenne) en het ADSL-netwerk (voorheen Mine) doen het erg slecht in Amsterdam. De technische dienst is hier bekend mee maar kan er op dit moment niks aan doen. Reactie van KPN na het melden van een probleem: dan moet u maar weer overstappen naar Digitenne toen ik belde over het plotseling uitvallen van mijn ‘Mine’. Terwijl 3 maanden geleden ik het advies kreeg om Mine te nemen i.p.v. Digitenne, omdat ik dan misschien wel goed ontvangst zou kunnen hebben.

  Misschien had KPN toch wat langer moeten testen met Mine voordat het ze het op de markt gingen brengen. Ik voel me nu net een testpersoon en dat werd ook door de klantenservice bevestigd. Stuurt u maar een brief als u klachten heeft. En ondertussen wel iedere maand een flink bedrag van m’n rekening afschrijven. Nou van harte met die mijlpaal, NOT!!!


  16 januari 2008 om 12:47
  MaartenThuisen

  @Sint

  Ik weet dat dat een optie is, maar dan is gelijk het voordeel van die 10 euro per maand weg. Ik zit dan op ruim drie jaar om het terug te verdienen. En dat is helaas de moeite niet waard.


  16 januari 2008 om 13:00
  Gijsbregt

  Als ik het goed lees, gaat het hier om kijkers (dus niet om huishoudens). Dat betekent dat er een bereik is van 1/32e van alle Nederlanders. 3%. Of ga ik nu te kort door de bocht?

  In ieder geval ligt KPN meer dan een jaar achter op haar eigen doelstellingen, want een half miljoen kijkers voor TV had eind 2006 al moeten gelden.


  16 januari 2008 om 13:13
  D. Bos

  Ben tevreden over Digitenne, al zou ik liever ITV hebben.


  23 april 2008 om 06:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!