• Mobile
  wordt gesponsord door

Nu ook mobiele variant van Marketingfacts

Nu ook mobiele variant van Marketingfacts
, ING Groep
@evr

htc_tytnII.jpg

Onder het motto ‘Mobiel internetten: gewoon beginnen!’ bieden we sinds kort een mobiele variant van Marketingfacts. De uitgeklede versie is geheel opgezet rondom de artikelen en de reacties en ontdaan van aanverwante zaken om het geheel zo licht mogelijk op je mobiele device te krijgen.

We zijn nog wat zaakjes aan het finetunen, de W3C mobileOK checker laat (als deze het doet) nog een foutje zien, maar we zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Open dus m.marketingfacts.nl of www.marketingfacts.nl/pda op je mobiele device en laat in de reacties weten of het allemaal netjes overkomt.

Sinds gisteren ben ik in het bezit van een testexemplaar van de HTC TyTN II. Een mooi veelzijdig toestel, waar zoals je ziet de mobiele versie van Marketingfacts prima op door komt!


Geplaatst in

DelenEr zijn 25 reacties op dit artikel

 • @Erik LOL, ik wilde even reageren vanaf mijn HTC (ik heb toevallig dat toestel ook), maar ik zie geen send-button voor mijn reactie. De artikelen zijn in ieder geval goed leesbaar, jullie hebben het redelijk KISS opgezet, m.i. precies de bedoeling voor een mobiele versie. De rode achtergrondkleur vind ik persoonlijk iets minder, verder ziet het er prima uit.

  geplaatst op
 • @Erik: ziet er inderdaad goed uit maar net als Marc heb ik hier ook nog wel wat layoutprobleempjes. Om de één of andere redenen worden plaatjes helemaal rechts uitgelijnd zodat ik nu links tekst heb, een leeg middenstuk en plaatjes rechts. Ik gebruik de Nokia N95. Zal later nog wel een foto maken!

  Ben benieuwd naar andere ervaringen. Welk apparaat gebruik je en hoe ziet het er uit?

  geplaatst op
 • Ziet er trouwens goed uit die HTC TyTN II!

  geplaatst op
 • @Erik

  Ik zal dit weekend een rustig er naar gaan kijken, worden de gerelateerde artikels ook weergegeven?

  geplaatst op
 • Hij lijkt meer gebouwd voor een PDA of brede smartphone? Op mijn Nokia 6680 is het horizontal scrollen geblazen. Komt waarschijnlijk door de grootte van de plaatjes...

  geplaatst op
 • @John: zoals gezegd, ook bij mij gaat het met plaatjes ook nog niet helemaal goed. Misschien plaatjes definitief weglaten? Helemaal basic dus?

  Verder zou ik het wel aardig vinden als de homepage een soort van overzicht geeft van laatste 5 berichten en laatste 5 reacties daarna gevolgd door de berichten zoals deze er nu staan.

  geplaatst op
 • Erik, mobiele versie van MF werkt bijna prima op mijn HTC9100.
  Bedankt! Weer een waardevolle toevoeging aan mijn 'mobile office'.
  Enige opmerking: kan deze reactie niet vanaf mijn mobiel sturen omdat daar de verzendknop 'plaats reactie' ontbreekt.

  geplaatst op
 • Werkt prima op mijn T-Mobile MDA Vario III (=HTC TyTN II). Goed gedaan!

  geplaatst op
 • Op de iPhone is het verre van optimaal, daarop is de reguliere site beter bruikbaar.

  geplaatst op
 • op mijn Palm Treo 680 ziet het er prima uit. Alles lijkt goed te werken.

  geplaatst op
 • Krijg net door via twitter dat op iPhone, m.marketingfacts.nl de normale versie van mf laat zien!? Kan iemand dat bevestigen?

  geplaatst op
 • Inderdaad, op de iPhone de gewone site en niet te verkleinen naar een leesbaar formaat.

  geplaatst op
 • Klopt niet wat ik zeg: juiste site, de pda versie, maar veel te groot weergegeven.

  geplaatst op
 • Leuke toevoeging de mobiele site! en toch wel handig voor de treinreizigers onder ons.

  Met betrekking tot dataverkeer en laadtijd van de site zou ik eens kijken naar de opzet van Nu.nl/pda

  * Niet teveel plaatjes op de page en zeker niet te breed, zoals nu het geval is.
  * De header met het logo is 580 pix breed, mijn telef is al met een 'groot' scherm van slechts 320 pix.
  * Youtube/flash komt niet door op de meeste telefoons dus items als viral friday aanmerken als 'not for mobile' of als mp4 aanbieden.
  * ik zou de stylesheet ook iets aanpassen: kleinere teksten, minder spacing en regelhoogte en witruimtes. Zie ook de screenshots van E61i op mn flickr

  Wat Nu.Nl zo goed doet is dat ze behoorlijk wat veelzeggende headlines op hun startpagina hebben staan, zonder description en image. Bij doorklikken kom je bij het volledige artikel met soms wel, soms geen plaatje en onderaan het artikel staat heel navigatie-friendly weer het stapeltje links naar de andere artikelen uit de betreffende categorie.

  Dus al met al: goed dat MF nu op mobile is begonnen! Maar niet te groots ;) uitpakken, dus alles ietsje kleiner in mijn ogen: klein logotje boven, kleine en minder plaatjes (zo rond 90 pix breed/hoog) en meer headlines op de frontpage.

  Of natuurlijk 2 mobiles: de headlines mobile en de copy van MF-browser versie mobile.

  gr. Roelandp

  geplaatst op
 • Ben het wel met roelandp eens. De site is niet te bekijken op een N73, omdat hij veel te breed is. Een variant waarin een klein logo bovenaan staat met headlines lijkt mij dan ook beter. Je zou evt kunnen checken op toesteltype en aan de hand daarvan 1 van de 2 varianten weergeven?

  Maar goed dat jullie er mee bezig zijn!

  geplaatst op
 • Heel goed! Met dit soort reacties kan de crew van Onstuimig zeker kijken naar mogelijkheden voor verdere optimalisatie. Idee van Marco vind ik ook goed en misschien ergens een vinkje 'toon images'. En nu vraag ik mij meteen af waarom die breedte niet variabel is, lijkt mij de nodige problemen oplossen met verschillende schermbreedtes.

  geplaatst op
 • Hulde voor dit 'gewoon beginnen met mobiel' initiatief! Ik heb ook een HTC TyTN II en het ziet er zowel in de 'staande' als 'liggende' layout goed uit.

  Ben het helemaal eens met RoelandP's opmerkingen: maak er een zo simpel mogelijke RSS feed van, alleen bij doorklik meer info. Dit om de gebruikers niet op onnodig hoge kosten (ondanks flatfee's) en lange laadtijden te jagen (niet iedereen heeft HSDPA)...

  Kijk anders eens naar wat Mowser (een compressie-dienst voor mobiel) doet met de door heen 'vertaalde' webpagina's naar mobiel: http://mowser.com

  Ook zou je de gebruiker zelf kunnen laten kiezen welke versie hij wil zien: 'klik hier voor mobiele/ klassieke versie' bovenaan de beide versies. Dit zou ook het iphone probleem kunnen oplossen?

  geplaatst op
 • Op mijn HTC s710 doet ie het goed! Alleen over GPRS is de laadtijd wel behoorlijk lang. Met Wifi geen problemen.

  geplaatst op
 • Ik denk trouwens dat het probleem van plaatjes helemaal rechts wordt veroorzaakt door de hard gekozen breedte van de header!? Die moet er dus uit waarbij je, zoals hierboven ook wordt gesuggereerd, een kleiner logo gebruikt.

  geplaatst op
 • Lees net bij Edwin Mijnsbergen over Mofuse, een tool waarmee je je weblog of website kunt optimaliseren voor mobiele apparaten. Wellicht aardig voor bloggers die ook een eigen mobiele site willen.

  geplaatst op
 • Denk dat optimaal resultaat voor elke telefoon in elk geval lastig is en blijft. Ik zou kiezen voor een cleane website, logo bovenin en verder geen afbeeldingen. Op mobiel kijken mensen (op dit moment) toch alleen naar de tekst content en vrijwel nog niet na de plaatjes. Tenminste, das wat ik doe op mobiel..

  Wellicht slim om voor iPhone gebruikers speciale site neer te zetteen in iPhone design (zie http://www.jwe.nl/iphone). iPhones zijn eenvoudig door scriptjes te herkennen dus bezoekers kunnen ook eenvoudig automatisch naar de iPhone versie worden doorgestuurd.

  geplaatst op
 • Hier een arme marketing student die het met een viewty moet doen: het is een beetje zigzaggen, ook op breedbeeld, maar verder erg goed. Zo kan ik tijdens de minder interessante lectures toch wat nuttigs lezen!

  geplaatst op
 • Fantastisch initiatief! Wel jammer dat de Sony Ericsson W880 de site niet begrijpt. Ik zie een logo, de linkjes "home" en "inloggen" en verder vooral veel wit, heel veel wit... Maar, nogmaals, een goed initiatief!

  geplaatst op
 • Sinds ik een maandje terug via de Twitter al op de mobiele variant ben geattendeerd ,is dit voor mij de 'standaard' en bevalt erg goed! Erg handig voor in de trein etc. ;-)

  geplaatst op
 • Hulde. Ziet er prima uit - look n feel blijft overeind en functioneert goed op mijn N95!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.